fbpx

ISMB vrea să descurajeze proiectele și parteneriatele educaționale care presupun taxe sau costuri

O notă semnată de Ioana Mihaela Neacșu, șefa Inspectoratului Școlar al Municipiului București și transmisă inspectoratele din sectoarele Capitalei le transmite directorilor de școli că ISMB nu recomandă proiectele și parteneriatele educaționale care necesită plata unor taxe de către elevi. De asemenea, în nota respectivă, Neacșu precizează că orice activitate educativă extrașcolară trebuie organizată în afara programului școlar.

Documentul respectiv a apărut pe mai multe pagini de Facebook ale asociațiilor de părinți din București.

”Luni, 14 oct, băiețelul meu trebuia să plece cu grădinița într-o excursie pe lângă Târgoviște, Azi la ora 14:30 dna. directoare ne-a informat că se anulează excursia și ne-a atașat scrisoarea primită azi de la Inspectoratul General București”, și-a exprimat nedumerirea un părinte.

”Nici în excursii nu pot merge?! Am avut un învățător pe vremea comunismului pasionat de excursii, am numai amintiri frumoase cu colegii ( mers cu autocarul, dormit împreună, foc de tabără…etc.)
Ce amintiri o sa.și facă copiii noștri?!”, a comentat, de asemenea o mamă.

Alți părinți s-au arătat, însă, de acord cu nota de la ISMB, motivând că elevii din familii cu dificultăți financiare nu și-ar fi permis participarea la activitățile plătite. ”Pentru ca nu toti parintii pot sustine acele “contributii financiare”. De ce ar ramane acei copii in institutie, in timp ce ceilalti sunt in excursie”, a fost unul dintre comentarii.