fbpx

EXCLUSIV Barcari explică de ce și-a luat concediu de odihnă: Dacă eram în spital sau în izolare, tot aș fi ținut legătura cu activitatea din minister

Secretarul de stat Luminița Barcari a explicat pentru Educație Privată circumstanțele în care a decis să își ia concediu de odihnă în perioada în care se află în campanie electorală pentru șefia Consiliului Județean Ialomița.

”Formula juridică cea mai potrivită a fost concediul de odihnă. Am stat la minister până pe 7 septembrie, când s-au aprobat toate actele normative pentru începerea anului școlar, metodologiile și noul ROFUIP. După ce am intrat în concediu, am fost in legatură cu colegii mei, cu inspectorii generali, stiu ce s-a discutat și am participat la decizii”,a  spus Barcari.

Întrebată de Educație Privată de ce a ales varianta concediului și nu pe cea a demisiei, Barcari a răspuns: Nu mi-am dsat demisia pentru că am considerat că pot să îmi continui activitatea în această formulă pentru trei săptămâni. Dacă eram în spital sau în izolare, tot aș fi ținut legătură cu colegii mei și cu activitatea din minister”. În orice situație, aș fi fost în legătură cu ei. Avem specialiști foarte buni, toate actele normative au trecut și pe la mine. Toate metodologiile au fost discutate și cu mine, am muncit la metodologii și la ROFUIP.”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, astăzi, că secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Luminița Barcari este în concediu de odihnă, exact în perioada în care deschiderea școlilor este subiectul principal pe agenda publică. 

Întrebată de jurnaliști, la o conferință de presă, unde este secretarul de stat pentru preuniversitar, Monisa Anisie a răspuns: „Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar este în concediu în acest moment”

Potrivit surselor Educație Privată, Luminița Barcari a intrat în concediu la începutul lunii septembrie, pentru a se concentra asupra campaniei electorale pentru alegerile locale. Barcari este candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Ialomița.

În luna iulie, Barcari declara pentru Educație Privată că intenționează să se autosuspende din funcția de secretar de stat, în perioada campaniei.

”Voi candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița și mă voi autosuspenda din funcția de la minister. Dacă voi câștiga alegerile, atulnci voi rămâne la Consiliul Județean”, a declarat Barcari pentru Educație Privată.

Ea preciza, la vremea respectivă că va pune în practică această decizie în funcție de momentul la care data organizării alegerilor și calendarul electoral vor fi cunoscute.