fbpx

În București, numărul unităților de învățământ aflate în scenariul roșu crește de la 5 la 29

29 de unități de învățământ din București vor începe anul școlar în scenariul roșu, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie. Vineri, numărul inițial al acestora era 5. Deciaia de a introduce și alte școli în scenariul roșu a fost luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, la propunerea unităților școlare.

Anisie a mai spus că 607 unități de învățământ din Capitală vor începe anul școlar în scenariul galben. Nicio școală din București nu va fi, pe 14 septembrie, în scenariul verde.

Anisie a explicat că această creștere a numărului de școlu aflate în scenariul roșu a fost generată de motive de infrastructură. ”De exemplu,l Consiliul de Administrație de la școala 280 solicitase scenariul roșu. Primăria își luase angajamentul că va finaliza lucrările până luni, iar acest lucru nu s-a întâmplat”,a  spus Anisie.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut un apel pentru încetarea politizării în Educație. ”Fac apel la toată lumea să încetăm să politizăm educația în aceste momente. Este nevoie de întreaga societate și e nevoie să fim îmnpreună. Dacă suntem împreună, vom reuși”, a spus Anisie.

Ca mesaj pentru începutul de an școlar, ea a citat afirmațiile unei profesoare: ”Pe 14 septembrie, când te vei întoarce la școală, eu profesorul voi fi acolo, cu credința mea în tine și cu zâmbetul meu. Profesorii vor muta Cerul și Pământul pentru a da sens acestui an școlar zdruncinat de COVID-19.”

Anisie a prezentat și câteva date statistice despre situația profesorilor, în acest moment:

 106 cadre didactice sunt spitalizate

294 sunt în carantină care doresc să predea în sistem online

91 de cadre didactice sunt în concediu medical

Cadre didactice care au solicitat pensionarea-147

”Aș vrea să fac un apel către întreaga societate. Ne aflăm într-o situație dificilă șți aș vrea să punem umărul cu toții la revenirea copiilor în spoațiul școlii. Copiii își doresc să revină la școală”,a  mai spus ministrul Educației.