fbpx

Franța închide 81 de unități școlare, la două săptămâni de la reluarea cursurilor

81 de unități școlare din Franța vor fi închise din cauza contaminărilor cu SARS-CoV-2, după două săptămâni de la deschidere, a anunțat ministrul Educației de la Paris, citat de Le Figaro.

Acest lucru înseamnă că elevii din mai mult de 2100 de clase vor rămâne acasă, pentru o perioadă de timp.

Aceste închideri se referă la „aproximativ 0,13%” din „60.000 de școli din țară”, a declarat ministrul Jean-Michel Blanquer.

„Acestea sunt cifre care sunt încă foarte limitate (…) Când ai 0,13%, este încă o proporție bună pentru întoarcerea la școală”, a mai spus Blanquer.

Noul an școlar a început în Franța pe 1 septembrie.

Toată lumea la şcoală, a anunțat, la vremea respectivă, ministrul Educaţiei, care a explicat faptul că cel mai probabil vor exista clase ori şcoli unde se vor înregistra ceva mai multe cazuri de contaminări dar măsurile vor fi decise pentru fiecare caz în parte. Masca va trebui purtată de toţi copiii de peste 11 ani, conform protocolului sanitar decis de minister, relatează Radio France International.

Ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer exclude ipoteza amânării începerii noului an şcolar şi susţine că pe 1 septembrie, toată lumea revine la şcoală.

Cu atât mai mult cu cât a fost mărită alocaţia elevilor cu 100 de euro pentru ca fiecare să îşi poată procura masca de protecţie împotriva coronavirusului, obligatorie în şcoli, de la 1 septembrie. Alocaţia a fost majorată pentru 3 milioane de familii nevoiaşe ce nu pot susţine costul zilnic al unei măşti de protecţie.

Masca va fi purtată de elevii din generală şi din licee în sălile de cursuri şi în toate spaţiile închise.

Franța este una dintre țările cele mai afectate de COVID-19. Până în prezent, în această țară au fost înregistrate peste 30.000 de decese.

Pe 3 aprilie, Franța a decis ca, pentru prima dată în istoria sa, să anuleze examenul de bacalaureat, anunță Washington Post. Decizia, motivată de situația epidemiologică, a  fost anunțată de ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer.

săptămâni