fbpx

Directorii interimari de școli nu vor mai fi numiți de ISJ-uri. Ștefan Pălărie, după vot: ”Sunt bucuros”

Senatul a adoptat, azi, în calitate de cameră decizională, proiectul inițiat de Ștefan Pălărie (USR-PLUS), potrivit căruia directorii interimari de școli vor fi numiţi de consiliile de administraţie ale unităților de învățământ şi nu de inspectoratele şcolare, ca până acum.

Ștefan Pălărie, inițiatorul legii, a comentat votul pe pagina sa de Facebook și s-a declarat bucuros:
Am votat astăzi în Plenul Senatului (camera decizională) o inițiativă legislativă USR PLUS prin care facem un prim pas spre descentralizarea sistemului de învățământ – legea L250/2021 permite Consiliului de Administrație al fiecărei școli să își aleagă propriul director interimar, până la organizarea concursurilor.
A fost votată și merge la promulgare. 6 luni de muncă și-au spus cuvântul!
Tema aceasta este extrem de importantă, pentru că pe lângă aspectul descentralizării pentru care milităm atât de mult în educație și care este capitol cheie in programul de guvernare, as mai adauga încă un element: PREDICTIBILITATE.
Trebuie să lăsăm comunitățile școlare sa-și facă treaba! Sa lăsam directorul să demonstreze cu rezultate dacă poate fi investit cu încrederea de a continua sau nu.
Nu ne mai putem permite ca 10.000 de funcții să fie ocupate netransparent prin decizia inspectoratelor școlare, prin decizii politice. Nu mai vrem să existe suspiciuni cu privire la desfășurarea concursurilor, sau decizii discreționare cu privire la persoanele implicate.
Descentralizarea, autonomia unităților școlare, precum și profesionalizarea managementului școlar reprezintă obiectivul mandatului meu de parlamentar și astăzi, unul dintre obiective a fost atins.
Sunt bucuros 😊
Sursă foto: https://www.dreamstime.com/senate-chamber-parliament-palace-romania-political-senators-meeting-senate-chamber-parliament-palace-romania-image150875991