fbpx

Ștefan Pălărie (USR-PLUS): Apreciez poziția ministrului Cîmpeanu, care e de acord cu mecanismul ”opt-out” la orele de educație sexuală

Ștefan Pălărie, senator USR-PLUS, a salutat declarația ministrului Sorin Cîmpeanu, care a spus că e de acord cu mecanismul ”opt-out”, adică cu posibilitatea ca părinții care nu acceptă această materie să își retragă copiii.

Ce spune Ștefan Pălărie:

Apreciez poziția de astăzi de la Digi24 În faţa ta – a domnului Ministru Sorin Mihai Cimpeanu care a declarat că este de acord cu amendamentul propus de USR PLUS privitor la posibilitatea de retragere a copiilor din programul de educație pentru sănătate/educație sexuală – mecanismul „opt-out”, un mecanism care să permită tocmai deblocarea legii aflată astăzi în circuitul parlamentar. M-aș bucura ca acordul să fie transmis și colegilor din Senatul României, tocmai pentru ca marți să putem vota o reîntoarcere la comisie, includerea acestui amendament și apoi adoptarea in plenul Senatului.
Dacă ne putem de acord cu acest subiect delicat , ne mai rămân săptămâna viitoare alte subiecte critice – ce decurg din Programului de Guvernare asumat de întreaga coaliție – descentralizarea interimatelor directorilor de școală (înlocuirea pixului inspectorilor școlari cu votul secret în cadrul Consiliului de Administrație al școlilor) și eliminarea posibilității de „albire a plagiatelor din România” prin controversatele modificări de norme care par să vizeze acum un CNATDCU semi-funcțional deja atacat de birocrație dar și de interesele majore din partea beneficiarilor plagiatelor.
Dacă mai era nevoie să spunem – USR PLUS se dezice total de orice practică / decizie sau acțiune ce poate conduce la sporirea politizării de partid în școală sau la cumpărarea unor titluri de doctorat. Subiectul acesta este o LINIE ROȘIE peste care nici un argument de natură tehnică sau politică NU ne poate convinge să îl trecem. Sunt în joc esența batjocurei publice care a alungat atât de mulți români din țara noastră până acum precum și principiile pentru care am intrat în politică.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.