fbpx

Sorin Ion, secretar de stat: Se pot organiza serbări școlare de final de an, cu respectarea regulilor epidemiologice

Sorin Ion, secretar de stat pentru învățământ preuniversitar în Ministerul Educației, a declarat că în 2021 se pot organiza serbări școlare, dacă sunt respectate regulile epidemiologice.

Contactat de Educație Privată, Sorin Ion a explicat: ”Anul acesta, se pot organiza serbări, câtă vreme sunt respectate regulile prevăzute în legislație. Existe reguli privind adunările. Dacă organizează serbările afară, e minunat, să facă afară, respectând regulile generale, adică să fie până la 500 de persoane. Dacă sunt organizate la interior, să respecte regulile respective”

”Nu văd de ce nu le-ar face. Dacă este o școală mai mare și se depășește numărul de 500 de persoane serbările se pot organiza decalat, eventual pe cicluri școlare. Dacă limita de persoane este respectată, pot participa și părinții. E alt pas spre normalitate”, a adăugat secretarul de stat.

El a precizat că serbările respective trebuie organizate ținând cont de calendarul anului școlar: până pe 4 iunie, pentru clasa a XII-a, până pe 11 iunie pentru clasa a VIII-a și până pe 25 iunie, pentru restul claselor.”

 

Anul trecut, Ministerul Educaţiei a transmis că serbările şcolare de final de an nu sunt permise, ţinând cont că România se afla în stare de alertă.

8 comments

  1. Eduard spune:

    Ministerul învățământului lua anul trecut pe vremea aceasta decizii mult mai adecvate realității dacat deciziile din prezent care nu au nici o legătură ce realitatea epidemiologică

  2. Isa spune:

    Exista un update despre serbarile scolare din decembrie 2021? Unele clase repeta pentru serbare la interior, cu parinti. Multumesc

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.