fbpx

Sorin Ion, secretar de stat: Istoria și Geografia rămân exact așa cum sunt acum

© Bpm1982 | Dreamstime.com

Sorin Ion, secretar de stat pentru învățământ preuniversitar, a dezmințit, într-o declarație acordată Educație Privată, zvonurile potrivit cărora Istoria și Geografia ar putea fi comasate.

Această idee a fost lansată de Florinel Agafiței, profesor în Focșani, care susține că o astfel de comasare ar rezulta din noua Metodologie de mobilitate a cadrelor didactice, în care există sintagma <Studii sociale>. Afirmațiile sale au fost preluate de presa centrală și au devenit virale pe rețelele sociale.

”Nu se întâmplă nimic cu Istoria și Geografia. Metodologia de mobilitate nu e programă școlară și nu are nicio legătură cu programa. In textul de 100 si ceva de pagini se regăsește sintagma <Studii sociale>, pentru că aceasta există ca disciplină, se predă din 2012.

Istoria si Geografia rămân exact așa cum sunt în momentul ăsta”, a declarat Sorin Ion pentru Educație Privată.
CONTEXT
Profesorul Florinel Agafiţei susține că a studiat cu atenţie metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar viitor şi a constatat că discipline importante precum Istoria şi Geografia vor fi contopite într-una singură, sub altă denumire.

„Ce te faci când, în plină bulversare socială, anumiţi oameni scot din disciplinele şcolare denumirea milenarei ştiinţe: Istoria?  Şi o îngrămădesc lângă altele, numite, laolaltă, Ştiinţe Sociale?  Mai mult: ce te faci când observi cum alţii, mai puţini la număr, îşi păstrează acest drept, disciplina studiată de copiii lor numindu-se, să zicem, Istoria Minorităţilor şi Tradiţiilor acelei minorităţi? Observi cum Istoria Românilor se topeşte în larga aglomerare a Ştiinţelor Sociale şi te întrebi de ce… La fel te întrebi când vine vorba despre geografie, dar nu numai”, spune profesorul Florinel Agafiţei, citat de publicația Adevărul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.