fbpx

Școlile din New Jersey vor primi 2,7 miliarde de dolari pentru recuperarea post-pandemie

Photo 8713932 © Cynthia Farmer | Dreamstime.com

Școlile din statul american New Jersey vor primi impresionanta sumă de 2,7 miliarde de dolari prin programul federal de recuperare post-pandemie, anunță NJSpotlight

Suma totală investită de Guvernul SUA la nivel național în acest program adresat școlilor este de 122 miliarde de dolari.

Această finanțare reprezintă cel mai mare dintre cele trei pachete majore de ajutor dedicate școlilor de administrația de la Washington începând de anul trecut. Fondurile sunt menite să consolideze resursele districtelor școlare pentru o gamă largă de sprijin și servicii pentru elevi în timpul și după pandemie, de la programe academice suplimentare la consilieri școlari sau sisteme de ventilație.

Totuși, banii vin la pachet cu un set de reguli. Districtele școlare au fost informate despre procesul extins de aplicare și revizuire care ghidează eliberarea fondurilor în două tranșe, cu detalii despre modul în care pot fi utilizate și când.

Districtele pot aplica până în noiembrie, moment în care vor primi două treimi din bani. Cealaltă treime va fi furnizată atunci când cererile sunt aprobate.

Pentru a fi eligibile, districtele vor trebui, de asemenea, să prezinte planurile lor formale de reguli sanitare și de siguranță pentru deschiderea noului an școlar în septembrie, guvernatorul Phil Murphy anunțând deja că școlile vor trebui să se deschidă în format integral cu prezență fizică și fără opțiuni pentru învățarea la distanță. .

„Când vezi cifrele, poate fi uimitor, dar banii vin cu multe condiții atașate modului în care îi poți folosi”, a declarat Elisabeth Ginsburg, director executiv al Garden State Coalition of Schools, care reprezintă mai mult de 100 de districte preponderent suburbane.

Conform legii, Departamentul de Educație al statului poate reține 10% din fondurile pentru proiecte specializate, iar administrația statului New Jersey a declarat că va direcționa cel puțin jumătate din cei 200 de milioane de dolari în subvenții suplimentare către districtele școlare pentru a aborda în mod specific pierderile de învățare.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-photography-red-brick-elementary-school-image8713932

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.