fbpx

Sorin Ion: Nu intenționăm să promovăm în Statutul elevului mustrarea în fața clasei

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, anunță, într-o declarație acordată Educație Privată, că ministerul nu intenționează să includă în Statutul elevului mustrarea în fața clasei, prevăzută în proiectul care a fost publicat, ieri, în premieră, de platforma noastră.

”Documentul la care se face referire e un document de lucru. Asta înseamnă că include toate propunerile pe care le-am primit. Nu înseamnă că ceva de acolo e ceva aprobat. În Comisia de Dialog Social vom elimina ce nu e în regulă. De exemplu, nu intenționăm să promovăm în Statutul elevului mustrarea în fața clasei, care a produs atâta neliniște.

Am preferat să amânăm dezbaterea tocmai pentru că au fost primite multe propuneri, pentru a avea timp să le discutăm și înainte de întrunirea Comisiei de Dialog Social”, a declarat Sorin Ion pentru Educație Privată.
CONTEXT

Statutul Elevului urmează să fie modificat prin ordin de ministru. Educație Privată a obținut draftul noului act normativ și l-a publicat ieri, integral, aici.

Printre prevederile din schița noului ordin de ministru se numără introducerea de sancțiuni precum mustrarea în fața clasei, mustrarea sau observația scrisă pentru nerespectarea codului vestimentar, dar și validarea de către consiliile de administrație ale școlilor a propunerilor de reprezentanți ai elevilor. Alte propuneri vizează revocarea dreptului elevului care e implicat în acte de violenta de a beneficia de ridicarea sancțiunii dacă nu mai are abateri în situația în care părintele refuza consilierea, dar și sancționarea elevilor pentru faptele din afara școlii.

Una dintre sancțiunile care pot fi aplicate elevilor este, conform documentului obținut de Educație Privată, mutarea disciplinară la o altă unitate de învăţământ, care dispune de resursele necesare pentru remedierea situației disciplinare și școlare a elevului sancționat, în baza aprobării inspectoratului școlar, cu respectarea prevederilor Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.