fbpx

Senatorul Ștefan Pălărie, după ce a vizitat două școli din Giulești Sârbi: ”Viața bate filmul”

Senatorul Ștefan Pălărie (USR-PLUS) a povestit, pe Facebook, cu ce impresii a rămas după ce a vizitat două școli din Giulești Sârbi, una dintre zonele defavorizate ale Bucureștiului:

Ce a spus Ștefan Pălărie, după vizita în Giulești Sârbi:

Mi s-a reproșat săptămână trecută că am vizitat două școli din sectorul 2 proaspăt renovate și reabilitate.

Astăzi am fost in alte 2 școli (de data aceasta din sectorul 6) alături de Viceprimarul

Mihaela Stefan

. Sunt două școli aflate în Giulești Sârbi, într-o zonă care poate fi ușor încadrată la mediul rural.

Avem cazuri de elevi cu 228 de absențe în anul școlar în curs. Avem cazuri în care părinților le-a fost frică să ia tabletele de la școală pentru că nu și-ar fi permis plata daunelor dacă ale ar fi fost pierdute sau distruse din neglijență. Și așa a început o spirală distructivă. Familii vulnerabile care nu au luat echipamentele (avem școli in care zeci de tablete așteaptă cuminți in cutii) au redus copiilor șansa de a continua școala (sute de absențe), iar acum pierd bursele sociale ceea ce înseamnă sărăcie și abandon.
Avem și laptopuri pentru cadre didactice neutilizate pentru că nu au software licențiat, avem și un cabinet de stomatologie nou-nouț, instalat în 2011, al cărui instrumentar este încă în cutii și care nu a fost utilizat nici macar o singura dată, deși copiii au nevoie de tratamente stomatologice.
O altă problemă majoră a rămas necesitatea amenajării unui izolator cu grup sanitar separat pentru fiecare unitate școlară. Un deziderat greu de atins rapid atât în școlile care învață lejer intr-un singur schimb, dar mai ales în școlile supra-aglomerate.
2 concluzii de astazi:
1. Viața bate filmul – sau dacă ar fi un film ar fi unul tragi-comic.
2. Directorii de școală sunt extrem de importanți. Ei au nenumărate responsabilități de natură educațională, dar și administrativă. Au de rezolvat probleme extrem de importante.
Ultimul lucru pe care ni l-am putea dori este alegerea unui director numit politic în dauna capacității sale educaționale și manageriale. Problema profesionalizării și depolitizării directorilor de unitati școlare este critică.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.