fbpx

Șefa ARACIP: Îmi doresc ca întrebarea „ce le voi preda mâine elevilor mei?” să se transforme în „ce vor învăța mâine elevii mei?”

Mariana Dogaru, șefa ARACIP, afirmă că își dorește ca profesorii să schimbe întrebarea „ce le voi preda mâine elevilor mei?” în „ce vor învăța mâine elevii mei?”.

De asemenea, Dogaru a afirmat, la o conferință despre educație, că vrea ca evaluarea ARACIP să fie un prilej de a evidenția bunele practici din școală.

Mesajul transmis de șefa ARACIP:

Am avut deosebita plăcere să particip la întâlnirea cu profesorii prezenți la Conferința Națională a Asociației pentru Educație si Formare ASEF „Rethinking Education”, ediția a V-a! În mijlocul colegilor, am reafirmat că ARACIP este un partener al profesorilor, iar educația de calitate nu poate însemna altceva decât orientarea pe rezultatele învățării.

Salut preocupările cadrelor didactice de a sprijini elevii în învățare și de a obține cele mai bune rezultate cu aceștia! Totodată, îmi doresc ca evaluarea ARACIP să fie un prilej de a evidenția bunele practici din școală, modul în care elevii sunt orientați spre învățare și nu evaluarea procedurilor și a hârtiilor existente la nivelul școlii! În școala se produce învătare, iar elevilor li se formează/dezvoltă competențe. Îmi doresc ca întrebarea „ce le voi preda mâine elevilor mei?” să se transforme în „ce vor învăța mâine elevii mei?”. Așadar, a fost o seară minunată printre colegii profesori preocupați de rezultate mai bune cu elevii! Spre o școală ce le generează elevilor învățare consistentă!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.