fbpx

Școlile din Israel se închid pentru trei săptămâni. Carantina, reinstituită la nivel național

Școlile din Israel se închid din nou, din cauza pandemiei.

Guvernul israelian a aprobat reinstituirea unei carantine de trei săptămâni la nivel național, începând de vineri, pentru a limita răspândirea coronavirusului, relatează platforma Biziday, care citează Reuters și France 24.

Pe timpul carantinei, israelienii vor trebui să-și limiteze deplasările la maximum 500 de metri de casă, relatează Channel 12 citat de Reuters. Totuși, aeroportul Ben Gurion va rămâne deschis, a relatat un alt canal TV. Decizia intră în vigoare de vineri, 18 septembrie.

Începând de vineri, în ajunul Anului Nou Evreiesc, școlile, restaurantele, mall-urile și hotelurile vor fi închise și vor fi impuse restricții de circulație.

Noua măsură a fost adoptată după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în ultimele săptămâni și pe fondul criticilor față de modul în care prim-ministrul Benjamin Netanyahu a gestionat pandemia și efectele acesteia asupra economiei.

Israelul a înregistrat peste 150 de mii de cazuri de coronavirus și 1.100 de decese de la începutul pandemiei, conform site-ului worldometers.info. Este una dintre cele mai afectate state  raportat la populație, mai notează Biziday.

La începutul lunii iunie, școlile din Israel au trecut, de asemenea, printr-o situație complicată. Aproape 10.000 de elevi și profesori au intrat în carantină și peste 200 au fost confirmați ca infectați cu noul coronavirus, în cele două săptămâni care trecuseră de la redeschiderea școlilor anunța, la vremea respectivă, publicația The Times of Israel.

În acea perioasă, un număr tot mai mare de părinți au evitat să-și trimită copiii la școală ca urmare a valului de infecții. Unele școli au pus în aplicare în mod independent un sistem de organizare a elevilor în grupuri mai mici, separate, care stau departe unul de celălalt pentru a limita orice val potențial de infecții, au relatat ziarele din Israel.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.