fbpx

De ce este în concediu de odihnă Luminița Barcari, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, astăzi, că secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Luminița Barcari este în concediu de odihnă, exact în perioada în care deschiderea școlilor este subiectul principal pe agenda publică. 

Întrebată de jurnaliști, la o conferință de presă, unde este secretarul de stat pentru preuniversitar, Monisa Anisie a răspuns: „Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar este în concediu în acest moment.”

Potrivit surselor Educație Privată, Luminița Barcari a intrat în concediu la începutul lunii septemvrie, pentru a se concentra asupra campaniei electorale pentru alegerile locale. Barcari este candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Ialomița.

În luna iulie, Barcari declara pentru Educație Privată că intenționează să se autosuspende din funcția de secretar de stat, în perioada campaniei.

”Voi candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița și mă voi autosuspenda din funcția de la minister. Dacă voi câștiga alegerile, atulnci voi rămâne la Consiliul Județean”, a declarat Barcari pentru Educație Privată.

Ea preciza, la vremea respectivă că va pune în practică această decizie în funcție de momentul la care data organizării alegerilor și calendarul electoral vor fi cunoscute.

În cele din urmă, secretarul de stat a ales varianta concediului, în locul celorlalte variante: autosuspendarea sau demisia.

Educație Privată a încercat să o contacteze pe Luminița Barcari pentru a-și explica această opțiune. Până la momentul publicării acestui articol, ea nu a putut fi contactată.

Luminița Barcari a fost inspector general școlar în județul Ialomița. Ea este absolventă a Universității din București, specializarea Chimie Fizică. Înainte să ocupe funcția de inspector general la Ialomița, Barcari a fost director la Grupul Școlar din Fetești.

În urmă cu doi ani, Luminița Barcari a fost demisă de fostul ministru Liviu Pop care a trimis Corpul de Control de mai multe ori la Ialomița.

Ea a dat Ministerul Educației în judecată, iar într-un final, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de suspendare a Ordinului nr. 4700/18.08.2017 dat de ministrul Pop pentru eliberarea din funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa. Ea a fost numită în funcția de secretar de stat în luna ianuarie a anului 2020.

Citește și

EXCLUSIV Barcari explică de ce și-a luat concediu de odihnă: Dacă eram în spital sau în izolare, tot aș fi ținut legătura cu activitatea din minister

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.