fbpx

Școala Remedială A.E.R. vine în ajutorul elevilor

Reprezentanții Școlii Remediale A.E.R au anuțat pe pagina organizației că intenționează să vină în ajutorul elevilor afectați de disfuncționalitățile sistemului de învățământ din ultima perioadă. Aceștia au anuțat că au reușit să găsească resurse pentru a mai continua programul până în luna decembrie, în speranța că până atunci problemele provocate de pandemie se vor mai atenua. 

Coordonatorul acestui program, profesorul Marcel Bartic, le transmite părinților interesați că aceste cursuri sunt gratuite. Singura cerință este ca elevii să nu înregistreze absențe nemotivate și să manifeste implicare în procesul de învățare:

„Dragi părinți,

Școala Remedială A.E.R își deschide din nou porțile pentru încă o lună.
Am simțit, pur și simplu, nevoia să facem ceva. Ceva, orice, în așa fel încât copiii din țara asta să simtă că suntem alături de ei. Împreună cu Brio, Kindeperdia și Livresq (Gabi Bartic, Daniel Rogoz, Cosmin Malureanu) am făcut eforturi supraomenești să punem din nou Școala Remedială pe picioare. Am găsit resurse, deocamdată pentru o lună, dar sper să reușim și mai mult decât atât. Dacă ar fi fost după noi, am fi reinventat învățământul ăsta din temelii. Deocamdată însă, nu le putem oferi decât două ore de limba română pe săptămână, două de matematică, toată dragostea și încrederea noastră în ei, că sunt niște copii minunați care vor ști să facă din România ce nu am fost noi în stare până acum.
Dragi părinți,
Vom lucra pe materia din acest an școlar. Vom recapitula ce s-a reușit să se predea până la sfârșitul lunii  octombrie și vom continua, vreme de patru săptămâni cu materia care ar fi trebuit parcursă în perioada acestei vacanțe și, cine știe, ce o mai urma. Măcar atât. Să sperăm că măcar din decembrie încolo vom avea timpuri mai liniștite.
Știu că nu putem anticipa mai nimic din ce va să vină în noiembrie de aceea m-am gândit să fac trei variante de orar care să se potrivească cu programul copiilor, în eventualitatea în care vor începe cursurile. Dimineața, pentru cei care au ore după amiază, după amiază pentru cei care au cursuri dimineață și sâmbăta, ca să mai acoperim nevoile celor care nu reușesc să se potrivească nici uneia din variantele de mai sus.
Cursurile sunt gratuite. Am totuși o cerință. Una singură. Din momentul în care vă veți înscrie copilul, văr rog să vă asigurați că respectă acest program de suport academic și că se implică serios. Noi nu punem note, nu lăsăm corigenți și nu cerem bani. Vrem doar să știm că nu muncim degeaba. Că e un efort imens din partea organizatorilor și nu vrem să știm altceva decât că le-am fost de folos.
Vă puteți înscrie completând formularul de mai jos:
https://www.aer.school/
Joi, 4 noiembrie, vrem să începem cursurile.
Dragi părinți,
România va scăpa de pacostea asta de pandemie prin gesturi de solidaritate și învățând să avem încredere unii în alții.
Încredere.
Asta înseamnă Școala Remedială.”
Școala Remedială reprezintă un program de suport educațional inițiat de trei start-up-uri având ca obiect de activitate educația digitală (Brio – teste standardizate, Kindeperdia – soluții de management și comunicare pentru școli și Livresq – lecții digitale). Alianța A.E.R. a demarat acest proiect în vara acestui an, oferind cursuri gratuite de limba română și matematică pentru două mii de copii din toată țara și a oferit, la finalul programului, cincizeci de burse în valoare de 500 de lei pe lună de elev pentru următoarele cinci luni.

2 comments

  1. Ionescu Ioana spune:

    Doresc sa primesc detalii despre campania AER.

  2. Ionescu Ioana spune:

    Doresc sa îmi înscriu fiica la cursurile de pregătire Matematică si lb română, in proiectul A. E. R Ionescu Mara Nectaria clasa a5a

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *