FNAPIP: Reprezentanții părinților, eliminați de la observarea concursurilor pentru posturile de directori de școli

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Iulian Cristache, acuză faptul că organizația sa a fost eliminată din procesul de observare a modului în care sunt numiți directorii de școli. Cristache afirmă că metodologia a fost modificată ”la secret” și vorbește despre o posibilă politizare a procedurii, în anumite inspectorate școlare județene.

”Nu înțeleg de ce onor MEN nu respectă metodologia care a dus la ocuparea posturilor de directori si directori adjuncti din cadrul U.Î.
De ce s-a făcut o nouă metodologie internă care nici măcar nu a fost adusă în atenție la CDS (Comisia de Dialog Social- n.r.)?
În acea metodologie (cea veche), FNAP avea statut de observator prin care se asigura corectitudinea concursului. Măcar… eram martori la căratul apelor. Acum… suntem OUT. În unele inspectorate scolare, acolo unde ISG vrea și apreciază rolul nostru, suntem chemați. Unde nu se vrea… OUT.
Să cred că această actiune are si o componentă politică?😜
Așa pare…
Știu că voi supăra multe capete din MEN, dar așa sunt eu! Nu TAC și nu acopăr niște mizerii de decizii”, a scris Iulian Cristache, pe pagina sa de Facebook.

Educație Privată a relatat despre faptul că jumătate dintre inspectoratele școlare județene sunt controlate politic: 21 dintre cei 42 de șefi de instituții sunt afiliați politic. Mulți dintre ei sunt politicieni cu acte în regulă: membri în Consiliile Locale, foști candidați pe listele de alegeri parlamentare, lideri de organizații teritoriale de partid. O bună parte dintre ei nu se sfiesc să își expună activitatea politică pe rețelele sociale.