fbpx

Primul caz de profesor concediat pentru că a refuzat să predea online, în Dâmbovița

O învățătoare din Dâmbovița a fost concediată pentru că a refuzat să își susțină orele în sistem online, au declarat surse din Ministerul Educației. Potrivit acestora, decizia de desfacere a contractului a fost emisă în cursul săptămânii trecute.

De asemenea  un profesor de liceu din Vrancea a fost sancționat prin reducerea salariului din același motiv: refuzul de a preda online.

Începând de luni, toate școlile din România vor funcționa în scenariu roșu, adică orele se vor desfășura exclusiv online.

 

CONTEXT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în această seară, că școlile ar urma să treacă în format online în toată țara. 

”Sunt necesare măsuri în plan național. Școlile să treacă toate în online”, a declarat Iohannis, înainte de ședința de guvern la care a participat în această seară.

Alte declarații ale președintelui, care a anunțat noi măsuri de restricție:

  • Măsurile de până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii obliogatoriu peste tot în țară.
  • Firmele și autoritățile trebuie pobligatoriu să-și decaleze programul de funcționare astfel încât și transportul public să circule cu încărcătură mult mai mică.
  • Noi dorim să controlăm extinderea pandemiei, dar să dăm șanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale.
  • Ne dorim să continue activitățile economice, nu dorim să închidem economia. Vrem măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la rândul său, că decizia de trecere a școlilor în sistem online este valabilă timp de 30 de zile, după care va urma o evaluare a impactului acesteia asupra situației epidemiologice.

Citește și

”Mami, de ce curge ploaia de sus în jos și nu invers?” Cum să-i răspunzi la toate curiozitățile despre apă

Dâmbovița

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.