fbpx

Piyaz, salata turcească ”de după”: după sărbători, după excese, după petreceri

© Sergii Koval| Dreamstime.com

Majoritatea oamenilor care vor să aibă o viață echilibrată încearcă să alterneze perioadele de mese copioase cu intervale în care apelează la o dietă ușoară. Pentru aceste momente este perfectă Piyaz, salata care conține nu doar ingrediente ușoare și sănătoase, ci și o parte din spiritul Turciei. Adică armonie, bună conviețuire între elemente diferite și dragoste de viață.

Și, pentru ca închiderea cercului să fie perfectă, salata Piyaz poate să rămână în meniul tău și când perioada de restricții a trecut, pentru că o poți transforma din fel principal într-o delicioasă garnitură.

Așa cum am aflat de la prietenii noștri de la Eisberg, ingredientul principal al salatei Piyaz este fasolea albă, de obicei fasolea cannellini, care este combinată cu ceapă, pătrunjel, și, uneori, roșii și ardei. Dressing-ul este de obicei un amestec de ulei de măsline, oțet (sau suc de lămâie), sare, și piper.

Rețeta:

Ingrediente:
400 g fasole albă (cannellini), fiartă sau din conservă
1 ceapă roșie medie, tăiată julien
2-3 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
1-2 roșii medii, tăiate în cuburi (opțional)
1 ardei verde sau roșu, tăiat în cuburi mici (opțional)
Sare și piper negru, după gust

Pentru dressing:
4-5 linguri de ulei de măsline extra virgin
2 linguri de oțet de vin alb sau suc de lămâie
1-2 căței de usturoi, zdrobiți (opțional)
Sare și piper, după gust

Metoda de preparare:
Dacă folosiți fasole uscată, aceasta trebuie înmuiată peste noapte și apoi fiartă până când este moale, dar nu sfărâmicioasă. Dacă folosiți fasole din conservă, clătiți-o bine sub apă rece și lăsați-o să se scurgă.

Într-un bol mare, combinați fasolea fiartă cu ceapa roșie, pătrunjelul, roșiile și ardeiul, dacă folosiți.

Într-un bol mic, amestecați ingredientele pentru dressing: uleiul de măsline, oțetul sau sucul de lămâie, usturoiul zdrobit (dacă folosiți), sare și piper. Ajustați cantitățile după gust.

Turnați dressingul peste ingredientele din bol și amestecați bine pentru a combina. Ajustați condimentarea, dacă este necesar.

Lăsați salata să se odihnească în frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de servire, pentru a permite aromelor să se îmbine.


Află și rețeta pentru Salata Texas Caviar 

 

Beyoncé a adus din nou în modă stilul Western. Asortează-l cu o salată Texas Caviar!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.