fbpx

Știi ce-i ghizdeiul? Dar pârșul de alun? Te așteptăm la NATURA DINTRE APE!

Dacă copiii voștri știu cum arată ghizdeiul, pârșul de alun, fluturele zebră, molia colibri, iarba șarpelui, nemțișor, pupăza, ciocănitoarea de grădini, brotăcelul răsăritean atunci sunt ultra-pregătiți pentru concursul școlar NATURA DINTRE APE. 

Așa cum am anunțat de săptămâna trecută, am deschis înscrierile pentru competiția școlară NATURA DINTRE APE adresată copiilor din școlile din București și Ilfov, pentru elevii din ciclurile primar și gimnazial, fără clasele I și a -VIII-a. La clasa I sunt prea mici pentru „stresul” unei competiții chiar și simpatică cum este NATURA DINTRE APE , iar la clasa a VIII-a toată energia este canalizată către Evaluarea Națională.

Să ne întoarcem la natură și lucrurile minunate pe care ni le oferă

În ultimii ani, am fost martori la impactul semnificativ pe care natura îl are asupra vieții noastre și la importanța sa crucială pentru sănătatea mediului înconjurător.  Nevoia de protejare a mediului înconjurător a condus la apariția mai multor  proiecte și idei care își propun să ne  responsabilizeze pentru a conserva spațiile verzi, care în mediile urbane reprezintă o sursă vitală de oxigen și echilibru ecologic.

Astfel, alături de Apa NOVA , ne dorim să apropiem de natură pe copiii de astăzi și viitori cetățeni responsabili de mâine. Vrem să le oferim informații corecte și să atragem atenția asupra problemelor cu care se confruntă mediul înconjurător, într-un mod interactiv și atractiv, astfel a apărut competiția școlară „NATURA DINTRE APE”. 

Așa cum sperăm că deja știți, concursul se vă desfășura gratuit și  integral online, în cadrul platformei educaționale Brio.ro, iar pentru a putea participa la concurs este necesară realizarea de către părinți a unui cont de elev la următoarea adresă web – https://brio.ro/naturadintreape 

Spre deosebire de anul trecut, am decis să avem o singură etapă, pe 8 iunie, etapă care de altfel va fi monitorizată video, pentru a limita „tentațiile” de a consulta surse suplimentare pe parcursul realizării testului. Întrebările sunt în format grilă și sunt legate de conținuturile pe care copiii le-au studiat la școală. 

Ediția a II-a a competiției „Natura dintre Ape” lansează cursa pentru premii demne de tinerii aventurieri: vouchere cadou de la eMAG în valoare de 2.000, 1.500  și 1.000 de lei, acordate primelor 3 poziții din clasament (de la fiecare clasă va fi desemnat un podium ce va cuprinde locurile I, II și III), dar și pentru profesorii ce îi susțin, astfel oferim premii în valoare de 1.000 de lei sub formă de voucher eMAG pentru profesorii ai căror elevi ocupă locul I, dar și un premiu special pentru profesorul cu cei mai mulți elevi înscriși.

Să vorbim un pic și despre calendarul evenimentului:

Înscrierea: 9 mai – 7 iunie, ora 10:00 a.m.
Data testului: 8 iunie – ora 11 (elevii claselor V-VII); ora 12 (elevii claselor II-IV)
Depunerea contestațiilor: 8 iunie – 9 iunie – ora 18:00. Contestațiile se transmit către [email protected]

Câștigătorii competiției vor fi anunțați  în cadrul festivității de premiere din 15 iunie 2024, care va fi organizată la Palatul Universul, Sala Apollo 111, Corp B, Strada Ion Brezoianu 23 – 25, București.

Încurajăm astfel elevii să se înscrie în cadrul competiției, cu ajutorul și acordul părinților, respectiv al tutorilor, accesând linkul de mai jos, unde veți regăsi mai multe informații privind bibliografia competiției, modalitatea de desfășurare a acestuia, etapele și regulamentul acesteia:

https://brio.ro/naturadintreape

Să nu uităm de profesori! Fără ei, competiția nu ar avea aceeași intensitate și atractivitate. Profesorii vor fi recompensați pentru efortul făcut la catedră, pentru pregătirea copiilor, dar pentru asta e necesar să-și deschisă gratuit un cont pe site-ul Brio.ro, accesând linkul următor

https://brio.ro/creeaza-cont-profesor

NATURA DINTRE APE este un concurs de biologie ieșit din tiparele clasice ale olimpiadelor școlare, tematica principală fiind  biodiversitatea și efectele globalizării asupra naturii.

În sprijinul nostru s-au alăturat experți și profesori pasionați de natură care formează “Consiliul științific” al competiției și pe care vrem să-i cunoașteți, dar despre ei vom afla mai multe într-un webinar care va fi difuzat pe pagina de facebook Educație Privată la o dată ce va fi anunțată cât de curând.

Așadar, nu mai zăboviți, intrați pe pagina concursului și înscrieți-vă copiii la una dintre cele mai cool competiții școlare.

La urma urmei, nu ar fi rău să aflați cum arată pârșul de alun.

Pârșul de alun


Vezi cum a fost la festivitatea de premiere de anul trecut

NATURA DINTRE APE, un concurs școlar de succes, și-a premiat câștigătorii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.