fbpx

Beyoncé a adus din nou în modă stilul Western. Asortează-l cu o salată Texas Caviar!

După ce timp de mulți ani a rămas în afara topurilor internaționale și departe de playlisturile de zi cu zi ale radiourilor, stilul Western a revenit puternic în trendurile muzicale ale momentului, datorită lui Beyoncé. Albumul ”Cowboy Carter” a reușit o performanță greu de anticipat: să facă o nouă generație să fredoneze ”Jolene” și să impună moda inspirată de ”uniforma” din Texas printre tendințele de fashion actuale.

Mai ales dacă este la curent cu trendul relansat de Beyoncé, este momentul perfect să îi faci cunoștință copilului tău și cu o salată perfect asortată cu tema western, care, probabil, va domina întreaga vară a anului 2024. Texas Caviar, cunoscut și sub denumirea de Cowboy Caviar, este o salată picantă din sudul Statelor Unite, care a devenit populară pentru combinația delicioasă de boabe, legume și o vinaigrette acidulată. Deși are în nume cuvântul ”caviar”, ea nu conține deloc icre de pește; în schimb, este o alternativă vegetală la delicatesele scumpe, plină de ingrediente nutritive și accesibile.

Prietenii de la Eisberg ne-au spus și povestea acestei salate

Texas Caviar a fost creat pentru prima dată în anii 1940 de Helen Corbitt, o bucătăreasă newyorkeză care a fost angajată să lucreze în Texas. Corbitt a fost provocată să creeze un fel de mâncare folosind ingrediente locale pentru un eveniment de Revelion la Houston Country Club. Ea a ales să folosească black-eyed peas (boabe de fasole ochi-negri), un ingredient modest și tradițional sudist, transformându-le într-un fel de mâncare sofisticat și delicios.

vezi video  – Beyoncé – TEXAS HOLD ‘EM (Official Visualizer)


Iată cât de ușor este de preparat:

Ingrediente:

250 g de fasole gătită sau din conservă, clătite și scurse
250 g de porumb dulce, fiert și răcit sau din conservă
1 ardei roșu, tocat
1 ardei verde, tocat
1/2 ceapă roșie, tocată fin
2-3 jalapenos, tocați fin (ajustați în funcție de preferința pentru picant)
100 g cană de coriandru tocat
50 ml cană de ulei de măsline
50 ml cană de oțet de vin alb sau de mere
1 linguriță de zahăr (opțional)
Sare și piper negru, după gust


Instrucțiuni:

Într-un bol mare, combinați fasolea, porumbul, ardeii tocați, ceapa roșie, jalapenos și coriandrul.

Într-un bol mic, bateți împreună uleiul de măsline, oțetul, zahărul (dacă folosiți), sarea și piperul până când se emulsionează.

Turnați dressingul peste amestecul de legume și boabe. Amestecați bine pentru a asigura că toate ingredientele sunt uniform acoperite.

Acoperiți și lăsați la frigider pentru cel puțin o oră, sau peste noapte, pentru a permite aromelor să se îmbine.

Serviți Texas Caviar rece, ca aperitiv cu chipsuri de tortilla, crackers sau ca garnitură alături de feluri principale.

Încearcă și Salata Cezar

Salata Cezar. Nicio legătură cu împăratul, dar a cucerit mai multă lume decât Imperiul Roman

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.