fbpx

Petiție pentru înlocuirea examenelor cu media claselor 5-8, respectiv 9-12. Părinte: ”De ce îi expunem?”

Peste 5000 de părinți au semnat o petiție online, prin care este solicitată înlocuirea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului cu media obținută de fiecare elev în cei patru ani de ciclu școlar.

”In contextul pandemiei si al stresului cauzat de aceasta virus, elevii cer ca toti sa fie tratati in mod egal si sa ramana in siguranta.  Astfel, se doreste suspedarea examenelor de Evaluare Nationala, cat si cele de Bacalaureat si inlocuirea acestora cu mediile clasele V-VIII(primul semestru), respectiv IX-XII(primul semestru)”, afirmă Maria M, autoarea petiției.

Mădălina Ion, mama unei eleve care urmează să susțină Evaluarea Națională, explică pe pagina sa de Facebook, de ce nu dorește ca examenele să fie susținute în formula clasică și preferă varianta înlocuirii lor cu media școlară:

Acum, fiindca m-am obisnuit cu ideea ca activitatea mea e blocata complet, am ajuns si la subiectul 2.
Fii-mea e a VIII a, iar azi mi-a spus ca ei i se pare nedrept ca toti copiii sunt protejati in afara de ei. Merge la o scoala publica la care face cursurile impreuna probabil cu cateva sute de elevi de clasa a VIII A.
De ce oare trebuiesc sacrificati copiii astia si asa complet bulversati de carantina.
De ce ii expunem?
De ce nu sustin examen online?
De ce nu sunt repartizati dupa notele din 5-8, ca sunt foarte relevante dupa mine?
Mult mai relevante decat rezultatele la un examen facut in graba dupa o perioada de predare schiopatata si de invatare prin zoom, adica altfel si mult mai greu de inteles.
De ce suntem obligati sa mergem ca niste oi gramada la examen?
Sunt curioasa sa vad panica dupa ce stam in fata scolii si la intrare de exemplu, or sa aiba cativa febra. Tare curioasa sunt…..cum se vor mai concentra copiii si cum ne vom simti noi.


Dacă ai ajuns până aici, citește și:

https://www.educatieprivata.ro/3-mai-1275-i-hr-eclipsa-totala-de-soare/

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.