fbpx

Peste 75% dintre școlile secundare din Anglia au accesat produsele pentru menstruație oferite gratuit de guvern

Peste trei sferturi din școlile secundare și colegiile de stat din Anglia au accesat produse pentru menstruație din schema guvernamentală gratuită, potrivit noilor date publicate astăzi de Guvernul de la Londra.

De la lansarea programului în ianuarie 2020, 9.702 de școli și colegii au comandat produse pentru menstruație, oferindu-le gratuit și contribuind la reducerea stigmatizării sociale.

Guvernul încurajează toate școlile și colegiile să acceseze produsele prin intermediul acestui sistem, deoarece este cel mai rapid și simplu mod de a se asigura că acestea sunt disponibile tuturor celor care au nevoie de ele.

Ministrul copiilor și familiilor, Vicky Ford, a spus:

”Nicio elevă nu ar trebui să lipsească vreodată de la școală din cauza ciclului menstrual. Mă bucur să văd că peste trei sferturi din școlile secundare și colegii au accesat produse gratuite, dar vreau ca toată lumea să știe că acest sprijin este disponibil.

Dacă sunteți manager de școală sau de colegiu, vă îndemn să luați legătura cu autoritățile și să comandați aceste produse pentru elevii dvs., astfel încât împreună să putem contribui la încheierea definitivă a inegalității generate de lipsa produselor pentru igienă în perioada ciclului menstrual.”

Noile date publicate de Departamentul pentru Educație:

68% dintre școlile secundare au comandat produse ecologice sau reutilizabile, proporția crescând la 80% pentru colegii.

Tampoanele externe au reprezentat două treimi (66%) din toate produsele comandate, în timp ce tampoanele interne au reprezentat cea mai mare parte a restului (32%). Valoarea totală a comenzilor până la sfârșitul lunii decembrie 2020 a fost de 2.791.000 de lire sterlin, reprezentând 48% din limita totală a cheltuielilor.

Numărul de comenzi a crescut constant între ianuarie și martie, apoi a rămas constant în aprilie și mai, când școlile au fost închise pentru majoritatea elevilor din cauza pandemiei. Comenzile au crescut din nou în iunie, pe măsură ce școlile și colegiile au început să se redeschidă complet. Schema a fost – și continuă să fie – deschisă pe tot parcursul pandemiei.

În noiembrie, de exemplu, școlile și colegiile au plasat peste 3.000 de comenzi pentru produse de igienă prin intermediul sistemului.

Warren Edmondson, director general al furnizorului phs Direct a spus:

”Numărul mare de școli secundare și colegii care participă la program înseamnă că o proporție semnificativă a elevelor aflate la vârsta menstruației au acum acces la produse gratuite. Este încurajator faptul că atât de mulți au comandat produse ecologice sau reutilizabile pentru a oferi o soluție mai durabilă, pe termen lung, care este mai bună pentru mediu.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *