fbpx

Peste 15.000 euro, donați refugiaților din Ucraina, în urma unui eveniment dedicat șahului

Marii maeștri internaționali ai șahului, prezenți la București pentru competiția Superbet Chess Classic România (Grand Chess Tour 2022), au jucat șah și în ziua lor liberă, în scop caritabil. Wesley So, Fabiano Caruana, Maxime Vachier-Lagrave și Bogdan Deac, alături de alți GM din România și străinătate, de oficialii Federației Române de Șah, de tinere campioane naționale, precum și de campionul național la raliuri, Mihai Leu, au jucat șah, într-un format inedit. În urma evenimentului, care a avut loc marți, în Capitală, s-au strâns peste 15.000 de euro, bani ce vor fi donați refugiaților din Ucraina.

 

Marți, 10 mai a.c., în ziua liberă din cadrul competiției Superbet Chess Classic România 2022, Fundația Superbet a organizat un eveniment caritabil, dedicat refugiaților din Ucraina. Zece mari maeștri internaționali ai șahului (GM), printre care și participanți ai etapei Superbet Chess Classic România, au concurat în echipe mixte de câte doi jucători, într-un format inedit (1 GM + 1 amator).

Cei zece GM au fost: Fabiano Caruana (cel mai tanar Grandmaster din istoria Americii, locul 2 in clasamentul FIDE), Wesley So (actualul campion mondial la șah aleatoriu), Michael Khodarkovsky (director executiv Grand Chess Tour), Maxime Vachier-Lagrave (cel mai bun jucător de șah al Franței), Alexander Onischuk (câștigător al Campionatului American de Șah în 2006), Anastasiya Karlovich (GM, jurnalist, promoter și fotograf), Natalia Zhukova (de două ori campioană europeană la șah feminin), Bogdan Deac (cel mai bun jucător de șah al României), Constantin Lupulescu (al doilea cel mai bun șahist al României) și Tiberiu Georgescu (mare maestru internațional, co-fondator Chess Coders).

 

Mari maeștri internaționali ai șahului din România și din străinătate, campionul național la raliuri, Mihai Leu, oficiali de la Federația Română de Șah și campioanele naționale la juniori de la Chess Masters au acceptat provocarea de a juca șah în echipă cu un Grand Master (GM).

 

Marele maestru internațional, Constantin Lupulescu, care va juca în etapa Grand Chess Tour din Polonia, ce debutează săptămâna viitoare, a fost și el prezent, alături de Natalia Zhukova din Ucraina, dublă campioană europeană. Printre invitații speciali care au fost prezenți la eveniment, acceptând provocarea de a juca o partidă de șah în echipa unui GM, au fost Vlad Ardeleanu (președintele Federației Române de Șah), Andrei Diaconescu (co-fondator ONE United Proporties), Mihai Leu (campion național la raliuri), Alecu Marian (antreprenor), Marian Mitran (antreprenor), Marian Badea (manager Mobexpert), Alexia Iordache (chess master), Maria Aldea (chess master), Radovan Damjanovic (maestru internațional) și Stefan Dragic (antreprenor).

Evenimentul caritabil s-a desfășurat la Sheraton Bucharest Hotel. Peste 15.000 de euro s-au strâns în urma acestei acțiuni. Fondurile vor fi direcționate către refugiații din Ucraina. Fundația Superbet a organizat acest eveniment. 

 

###

Despre competiția de șah Superbet Chess Classic România 2022

Competiția de șah clasic de la București este prima din cele cinci ale turneului Grand Chess Tour 2022 – unul dintre cele mai importante turnee de șah la nivel global. Șahiștii (10 dintre cei mai mari GM din lume, printre care și jucătorul nr. 1 al României) joacă în sistem turneu (fiecare cu fiecare) și obțin puncte. Câștigătorul etapei va fi anunțat la finalul turneului, pe baza punctelor acumulate. Premiile competiției de la București ajung la 350.000 dolari.

Mai multe informații despre cei 10 jucători puteți găsi aici: https://superchess.ro/index.php/grand-chess-tour/gct-2022

 

Competiția se desfășoară în perioada 5-14 mai. Partidele încep la orele 15.00 și se încheie în jurul orelor 20.00. Sâmbătă, în ultima zi competițională, partidele vor începe la orele 14.00. Deschiderea fiecărei zile competiționale se face printr-o primă mutare simbolică, făcută de invitați speciali, sportivi, oficiali și diverse personalități ale vieții publice din România. Printre invitații speciali se numără: Florin Răducioiu (11 mai), Adrian Mutu (12 mai), Benny Adegbuyi (13 mai), Sebastian Ioan Burduja – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării (13 mai), Bogdan Stelea (14 mai).

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.