fbpx

Orban: Presiunea pentru informații despre deschiderea școlilor e rezultatul inițiativei demagogice a PSD

Premierul Ludovic Orban a declarat că încă sunt în analiză scenariile pentru noul an școlar și a subliniat că presiunea pentru a oferi aceste informații este legată de inițiativa “demagogică” a PSD, care l-a chemat să prezinte planurile pentru pandemie, școală și alegeri, anunță Digi 24.

“Am constituit un grup de lucru interministerial care pregătește toate scenariile, în funcție de situația epidemiologică. Când vom avea suficiente elemente, le vom comunica public. Presiunea pentru a furniza informații despre deschiderea școlilor acum e rezultatul inițiativei demogogice a PSD, care m-a chemat să vorbesc cu el despre deschiderea școlilor, câte-n lună, câte-n stele”, a spus Orban. 

”Trebuie să facem analiza infrastructurii școlare, la toate tipurile de localități, să facem evaluarea infrastructurii, a cadrelor didactice, a accesului. Am aloca 250 milioane de lei pentru tablete. Sunt lucruri în analiză, vom stabili scenariile, vor fi 3 – 4 scenarii.

Ne uităm ce se întâmplă afară. Vedem exact care sunt măsurile care ar putea genera efecte favorabile.

Când vom fi pregătiți, vom comunica. Totul depinde de evoluția situației epidemiologice”, a mai spus Orban.

Situaţia noului an şcolar care va începe într-o lună şi jumătate este în continuare incertă. Dacă până acum autorităţile apăreau în spaţiul public cu trei variante de începere a şcolii, astăzi apare o a patra. Mai exact, Ministerul Sănătății propune două sub-scenarii hibride, un scenariu de revenire integrală la școală și altul de ore exclusiv online pentru deschiderea școlii din 14 septembrie 2020, notează Digi 24.

Potrivit primului scenariu, toţi copiii ar urma să revină în bănci la toamnă şi să respecte distanţa fizică de cel puţin un metru între ei.

În prima variantă a scenariului cu numărul 2, Ministerul Sănătăţii propune revenirea la şcoală a tuturor copiilor de grădiniţă şi a celor din învăţământul primar.

În ceea ce-i priveşte pe elevii de gimnaziu şi liceu, ar trebui să fie prezenţi la școală doar jumătate din efectivul unei clase și să facă rotație cu cei de acasă la 1 sau 2 săptămâni.