fbpx

Spark strânge €700.000 prin SeedBlink pentru a dezvolta liceul internațional hibrid

Spark, edtech-ul care revoluționează învățământul liceal, dorește să strângă €700.000 pentru a-și dezvolta modelul educațional inovator. Start-up-ul românesc a dedicat un tichet de €300.000 către SeedBlink, platforma de co-investiții pentru startup-urile tehnologice Europene, cu scopul de a încuraja investitorii privați să devină viitori acționari ai startup-ului.

Lansat în 2021, Spark este un liceu hibrid internațional creat pentru a rezolva problemele și a completa lipsurile din programa tradițională de educație. Modelul educațional hibrid “Fit for Future Education” oferă elevilor flexibilitatea de a-și alege și ghida propriul plan educațional. Prin Spark, elevii primesc îndrumarea necesară să își creeze un portofoliu și un plan educațional personalizat pe nevoile și interesele lor.

Ieșind din schema tradițională de școlarizare, Spark oferă flexibilitate și suport. Elevii pot studia ce vor, când vor, și unde vor, aceștia fiind îndrumați de profesori și diriginți. Educația este bazată pe 4 piloni: Academics, Wellbeing, Educație Globală și Leadership. Mai mult decât atât, materialele și modalitățile de predare sunt adaptate și personalizate încât să corespundă modului în care elevii noștri învață.  În plus, Curricula cuprinde o serie de cursuri care sunt destinate să-i ajute pe elevi să se pregătească pentru joburile viitorului. Toate acestea sunt elemente noi pe care Spark le aduce în sectorul educației internaționale.

Fondatorii SparkRuxandra Mercea, Florina Popirtac și Raluca Manole – au peste 50 de ani de experiență acumulată în educație și afaceri internaționale, atât în domeniul corporate, cât și în cel antreprenorial. Împreună cu o echipă extrem de motivată, acestea își doresc să aibă un impact semnificativ în domeniul educației.

Spark a lansat MVP-ul în Iunie 2021 și, de atunci, peste 80 de elevi din 11 țări s-au alăturat acestei călătorii educaționale inovatoare, ajungând pe toate piețele țintă – nomazi, sportivi și homeschooleri – ceea ce dovedește validarea nevoii acestui model de business în piață. Piața de clienți potențiali se ridică la 870.000 de adolescenți, Spark sperând să obțină o cotă de piață de 13% până în 2030.

“Mi-am petrecut cea mai mare parte a carierei investind în transformarea educației și am avut întotdeauna o pasiune pentru inovație. Credem cu tărie că Spark a intrat pe piața globală la momentul perfect. Suntem încântați că avem deja un impact semnificativ asupra vieții elevilor și familiilor care ni s-au alăturat și vom continua să ne urmăm visul de a schimba modul în care adolescenții învață în liceu.” a spus Ruxandra Mercea, Fondator și Director al Spark.



Obiectivul Spark este de a asigura finanțare pentru dezvoltarea platformei, care este echipată să integreze Inteligența Artificială prin învățare automată (machine learning) și automatizare inteligentă (intelligent automation). Printre prioritățile imediate ale Spark se numără extinderea pe piețe noi, atragerea de noi utilizatori și extinderea echipelor de vânzări și marketing. Finanțarea va ajuta la accelerarea dezvoltării acestor inițiative pentru a atinge creșterea dorită.

Până în anul 2028, Spark își propune să ajungă la 40.000 de elevi înscriși pe platformă și 4.000 de școli partenere.

 Florina Popirtac, CEO al Spark: “Platforma modernă de învățare virtuală pe care Spark o oferă ajută profesorii și elevii să inoveze și să crească semnificativ calitatea educațională în clasă, și nu numai. Ne propunem să devenim cea mai bună alegerea educațională pentru elevi, profesori, părinți, și școli din întreaga lume.”

Spark se evidențiază prin managementul său stabil, prin succesul activităților comerciale și prin oportunitățile de piață. Ei promit un viitor mai bun, realizat prin reinventarea educației tradiționale cu o experiență de predare personalizată, un program de studii modern și rezultate finale foarte tangibile de competențe, certificări și locuri de muncă. Suntem încântați să oferim comunității noastre de investitori oportunitatea de a sprijini Spark în ambițiile lor de creștere.” a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner la SeedBlink.

Marcel Anghel (CEO Qubiz), Gabriel Lupaș (Managing Partner Qubiz), Voicu Oprean (CEO AROBS Software), și Iulian Iuga (General Manager XEQTIVE Investments Gmbh) sunt investitorii care cred și au investit deja în Spark.

Despre Spark

Spark este un liceu internațional hibrid creat de Ruxandra Mercea, lider internațional în educație. Oferind curriculum-ul internațional Cambridge, Spark revoluționează învățământul liceal, permițând adolescenților să-și urmeze propriile pasiuni și preferințe în ceea ce privește unde, ce, cum, și când învață.

Contact: Raluca Manole – Marketing Director, Spark
+40 751 298 423, [email protected]

Despre Seedblink

SeedBlink este o platformă de investiții de risc specializată în tehnologie, care le permite antreprenorilor să finanțeze startup-uri și companii Europene de top din domeniul tehnologiei, împreună cu alți investitori instituționali consacrați.

SeedBlink Crowd SA este înregistrată în Registrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din România, cu numărul PJR28FSFPR/400001 începând cu data de 03.11.2022, cu pașaport UE conform Registrului furnizorilor de servicii de crowdfunding al Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA).

Contact la adresa de e-mail: [email protected].