fbpx

Newsweek România: Risc chimic și biologic la Ministerul Educației, găsit de o instituție subordonată. Sporuri: 50.000 €/lună

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Muncii „Alexandru Darabonț” a identificat la Ministerul Educației existența unui risc chimic și biologic, potrivit unor documente obținute de Newsweek România.

Institutul a emis buletine de analiză pe baza cărora angajații primesc sporuri de condiții vătămătoare de muncă. Sporurile sunt cuprinse între câteva sute și câteva mii de lei pe lună. Buletinele arată la ce factori nocivi sunt expuși angajații din sistemul bugetar. De asemenea, precizează durata și intensitatea cu care acești factori de risc ar acționa asupra angajaților.

Institutul menționează că sunt 3 factori de risc întâlniți în experizarea locurilor de muncă: riscuri fizice (legate de câmpurile electomagnetice – neidentificate la Ministerul Educației), chimice și biologice. Institutul precizează că riscurile biologice și chimice sunt legate de expunerea la agenți biologici și chimici la muncă… „evalurea trebuie să aibă în vedere și nivelul de expunere”. 

Pe baza acestor buletine, cuantumul sporului de condiții de muncă plătit, lunar, tuturor salariaților din aparatul propriu al ministerului Educaței este de 219.064 lei brut”.

Sporurile au fost reglementate în anul 2017. Articolele din lege au fost întocmite de PSD-ALDE pe principiul cumului factorilor care determină condițiile vătămătoare de lucru. Legea nu oferă bugetarilor o singură indexare cu un anume procent din salariu pentru toate așa zisele condiții vătătmătoare. Fiecare factor care face munca bugetarului mai grea contribuie cu un anumit procent la creșterea salariului de bază.

Sporurile au fost reglementate în anul 2017. Articolele din lege au fost întocmite de PSD-ALDE pe principiul cumului factorilor care determină condițiile vătămătoare de lucru. Legea nu oferă bugetarilor o singură indexare cu un anume procent din salariu pentru toate așa zisele condiții vătătmătoare. Fiecare factor care face munca bugetarului mai grea contribuie cu un anumit procent la creșterea salariului de bază. risc chimic

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.