fbpx

Deutsche Schule Bukarest își deschide porțile pentru toți părinții și copiii pe 6 martie

Deutsche Schule Bukarest își deschide porțile pentru toți părinții și copiii pe 6 martie 2021. În condiții de siguranță, școala germană a organizat atât un tur fizic alături de cadrele didactice, cât și un tur virtual, ce va fi lansat pe site-ul lor oficial: www.dsbu.ro. DSBU ne-a răspuns la câteva întrebări legate de Ziua Porților Deschise și vă invită să vă înscrieți la eveniment prin formularul de pe site, click aici

  1. Când este cel mai bine să începi să cauți școala/grădinița pentru copilul tău?

În privința deciziei referitoare la căutarea grădiniței/școlii, important este să fie și copiii implicați. De aceea, la DSBU, copiii sunt invitați să testeze pentru câteva zile grădinița și școala. Astfel, căutarea poate începe atunci când și copilul își poate exprima părerea. 

  1. Ce întrebări este bine să pui atunci când vizitezi o grădiniță?

În momentul în care are loc o vizită la grădiniță, în afara întrebărilor administrative legate de program, mâncare sau transport, credem că este foarte important să întrebăm ce metode pedagogice urmează grădinița, ce loc ocupă copilul în viziunea educațională a grădiniței, dacă educatorii au pregătirea necesară, cum se desfășoară o zi în grădiniță. În plus, în cazul grădinițelor cu predare în limbi străine, este bine de știut dacă educatorii sunt vorbitori nativi. Aceste întrebări ar trebui să ne ajute să descoperim dacă grădinița, valorile pe care le reprezintă și, mai exact, educația oferită copiilor sunt cele pe care ni le dorim. 

  1. Cum a schimbat pandemia DSBU, din punct de vedere logistic și al normelor de siguranță?

Avantajul nostru a fost acela de a ne muta în septembrie anul trecut în noul campus, în care sălile de grupă și de clasă sunt foarte spațioase și permit din start distanțarea între copii. Purtarea măștii în grupa mare și la școală îngreunează puțin lucrul cu copiii, mai ales într-o instituție cu predare în totalitate într-o limbă străină. De asemenea, părinții nu mai au voie să intre în incinta grădiniței și a școlii, copiii trebuie să respecte normele de igienă și să se dezinfecteze des pe mâini, mănâncă și ies afară doar cu grupa,  respectiv clasa lor. Sunt vremuri dificile, în care socializarea între copii este îngrădită, însă cu toții respectăm cât mai bine noile reguli pentru a ne asigura că putem veni în continuare la grădiniță.

  1. Ce poți afla de la profesori, atunci când vizitezi școala?

Profesorii vă vor putea răspunde la întrebări legate de: curriculum și programa de învățare, metodele pedagogice și educaționale, materii care se predau în școala primară, cele din gimnaziu și apoi liceu, diferențele sistemului de învățământ german față de cel românesc, învățătorii și profesorii care predau la DSBU.

  1. Ce va conține turul virtual?

Turul virtual va conține atât imagini cu întreaga școală, cât și scurte videoclipuri informative din sălile noastre de curs sau declarații ale cadrelor didactice. Ne-am dorit ca părinții ce nu ne pot vizita de Ziua Porților Deschise să aibă o variantă prin care pot totuși ajunge la noi. Astfel, în data de 6 martie 2021 se va lansa și turul virtual al DSBU.

  1. Ce beneficii pregătește DSBU pentru noii săi elevi?

Elevii DSBU învață în cel mai nou campus din București. Ei se bucură de săli de clasă spațioase și luminoase, de smart boards în fiecare clasă, de laboaratoare de chimie, biologie, fizică și IT dotate la cele mai înalte standarde. De asemenea, elevii au libertatea de alege dintr-o multitudine de activități recreative, după ore: practicarea unui sport (handbal, fotbal, baschet, tenis), învățarea unui instrument muzical, participarea la cursuri de public speaking sau la târgul de șah, înscrierea în atelierul de robotică și multe altele. Sala de sport, pista de atletism și cantina vor fi și ele gata pentru a întâmpina noii elevi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *