fbpx

Nelu Tătaru: Prima tranșă de vaccin anti-Covid vine în România la sfârșitul lunii decembrie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că primele doze de vaccin anti-Covid vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie ar urma să înceapă vaccinarea personalului medical.

„Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este – și în planificarea pe care o avem – ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat ministrul Sănătății, la videoconferința Profit Health Forum, citat de Digi 24

Ministrul a precizat că este vorba despre vaccinul contractat de Comisia Europeană.

CONTEXT

Unul dintre cele mai importante vaccinuri experimentale COVID-19 din lume produce un răspuns imunitar atât la adulții tineri, cât și la cei vârstnici, a anunțat, ieri, Reuters.
Vaccinul dezvoltat de Universitatea din Oxford declanșează, de asemenea, reacții adverse mai scăzute în rândul persoanelor în vârstă, a declarat luni producătorul britanic de medicamente AstraZeneca Plc AZN.L, care participă la fabricarea vaccinului.
Un vaccin care funcționează este văzut ca un element determinant în lupta împotriva noului coronavirus, care a ucis peste 1,15 milioane de oameni, a zguduit multe zone ale economiei globale și a schimbat viața a miliarde de oameni.
„Este încurajator să vezi că răspunsurile imunitare au fost similare la adulții mai în vârstă și cei mai tineri și că reactogenitatea a fost mai mică la adulții în vârstă, unde severitatea bolii COVID-19 este mai mare”, a spus un purtător de cuvânt al AstraZeneca.
Vaccinul Oxford/AstraZeneca este de așteptat să fie unul dintre primele din industria farmaceutică care să obțină aprobarea de reglementare, împreună cu candidatul Pfizer și cel al BioNTech.

Vestea că persoanele în vârstă au un răspuns imunitar la vaccin este pozitivă, deoarece sistemul imunitar slăbește odată cu înaintarea în vârstă, iar persoanele în vârstă sunt cele mai expuse riscului de a muri din cauza virusului.

vaccin anti-covid

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.