fbpx

Bistrița, decizie în premieră: intră în scenariul roșu, dar lasă școlile deschise

Instrituția Prefectului din Bistrița-Năsăud a anunțat, în seara aceasta, că municipiul Bistrița intră în scenariul roșu, dar școlile din oraș vor rămâne deschise.

Anunțul făcut de Instituția Prefectului

🚨𝗠𝗮̆𝘀𝘂𝗿𝗶 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗿𝗶𝗰𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗶̂𝗻 𝗕𝗜𝗦𝗧𝗥𝗜𝗧̗𝗔 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗼𝗺𝗯𝗮𝘁𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗮𝗻𝗱𝗲𝗺𝗶𝗲𝗶 𝗰𝗮𝘂𝘇𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗖𝗼𝗿𝗼𝗻𝗮𝘃𝗶𝗿𝘂𝘀

❗️Întrucât în această unitate administrative-teritorială, în ultimele 14 zile, incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu CoVid-19 este mai mare decât 3/1000 de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat Hotărârea nr. 59/ 27.10.2020.
➡️Prin această Hotărâre:
– se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
– purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
– activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
– în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
– se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
❗️Aceste măsuri vizează toate localitățile componente ale municipiului 𝐁𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭̗𝐚 (𝐆𝐡𝐢𝐧𝐝𝐚, 𝐒𝐚̆𝐫𝐚𝐭𝐚, 𝐒𝐢𝐠𝐦𝐢𝐫, 𝐒𝐥𝐚̆𝐭𝐢𝐧𝐢𝐭̗𝐚, 𝐔𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚, 𝐕𝐢𝐢𝐬̗𝐨𝐚𝐫𝐚).
➡️Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 28 octombrie 2020.”
Într-un comentariu la aceeași postare, Instituția Prefectului precizează că ”școlile sunt in continuare deschise, mai puțin cele pentru care s-a impus introducerea scenariilor rosii/portocalii anterior.” 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.