fbpx

Mihnea Costoiu, rectorul UPB, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu e definitivă

Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii din București și unul dintre cele mai influente personaje din învățământul universitar, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în dosarul bazei Cutezătorii, potrivit minutei de sentință de la Înalta Curte de Casație și Justiție, anunță G4Media.

Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

Mihnea Costoiu  a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. A fost acuzat pentru faptul că, în 2009, în calitate de secretar de stat în Ministerul Educației, a semnat un document care a adus Statului un prejudiciu de 10,79 milioane de euro, prin înstrăinarea bazei sportive școlare Cutezătorii.

Apropiat de fostul ministru Ecaterina Andronescu, profesor la aceeași instituție de învățământ superior, Mihnea Cosmin Costoiu a fost ales rector al Universității Politehnice din București pentru mandatele 2012-2016, 2016-2020 și 2020-2024. Din 2014 este senator PSD, iar între 2012 și 2014 a ocupat poziția de Ministru Delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică în Guvernul Ponta.

A fost acuzat pentru faptul că, în 2009, în calitate de secretar de stat în Ministerul Educației, a semnat un document care a adus Statului un prejudiciu de 10,79 milioane de euro, prin înstrăinarea bazei sportive școlare Cutezătorii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.