fbpx

Faceți cunoștință cu Mâzgotar! El le arată copiilor de ce să nu arunce șervețele umede în vasul de toaletă

Să protejăm rețeaua de canalizare înseamnă să ne apărăm propriul confort și mediul înconjurător. Acest lucru poate fi învățat de la cele mai mici vârste. Adeseori, copiii aruncă în vasul de toaletă șervețele umede sau ambalaje. Aparent inofensive, acestea devin cei mai mari dușmani ai canalizării și pot cauza defecțiuni ale acesteia, cu efecte extrem de neplăcute. De aceea, este nevoie să îi educăm din primii ani de viață, pentru a înțelege că locul șervețelelor umede sau al altor obiecte de igienă este la coșul de gunoi, nu în canalizare, indiferent dacă vorbim de cea de acasă sau de la grădiniță ori școală.

Faceți cunoștință cu Mâzgotar, personajul care explică toate aceste lucruri pe înțelesul copiilor El le arată cum șervețelele umede ajung să distrugă instalațiile de canalizare și îi învață cum să evite această situație. Seamănă cu un lup, îi plac ”mâzgojocurile” și muzica ”mâzgălăgioasă” și călătorește prin subteranul orașului, în căutare de rețele de canalizare pe ajunge să le deterioreze, cu ajutorul șervețelelor umede aruncate de copii sau de adulți.

 Animația în care Mâzgotar este vedetă reprezintă  un instrument care va fi folosit și în școlile unde angajații Apa Nova vor merge să susțină lecții despre folosirea responsabilă a sistemului de canalizare.

Cele mai frecvente probleme întâlnite în sistemul de canalizare în preajma instituțiilor de învățământ primar (școli, grădinițe, creșe) sunt deversarea în rețeaua de canalizare a șervețelelor umede, a scutecelor, a uleiului/grăsimii utilizate în prepararea hranei și a  detergenților de la bucătărie. Impactul șervețelelor umede este, însă, cel mai mare, pentru că fibrele lor fine se agaţă de neregularităţile pereţilor interni ai conductelor, facilitând formarea dopurilor.

 

Citește și

Ce să NU aruncăm niciodată în vasul de toaletă