fbpx

Malta, prima țară europeană care nu mai primește turiști nevaccinați. Școlile de limbi străine, închise temporar

Photo 116324113 © Olgacov | Dreamstime.com

Malta devine prima țară europeană care nu mai primește turiști nevaccinați, transmite Radio France International. În același timp, statul respectiv a decis să închidă temporar școlile de limbi străine, după ce un număr semnificativ de contaminări a fost depistat în rândul studenților străini.

Astfel, persoanele adulte care vor intra în Malta începând de săptămâna viitoare vor fi nevoite să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19. Copiii vor putea intra în țară cu condiția de a prezenta un test PCR negativ.

Anunțul a fost făcut de ministrul sănătăţii în contextul creşterii numărului de cazuri de coronavirus.

„Începând de pe 14 iulie, orice persoană care soseşte în Malta trebuie să prezinte un certificat de vaccinare recunoscut: un certificat maltez, unul britanic sau unul al Uniunii Europene”, a explicat el. „Vom fi prima ţară din Europa care ia această măsură”, a adăugat ministrul.

Noile condiţii de intrare au fost anunţate la câteva ore după ce Malta a raportat 96 de cazuri de coronavirus, a patra zi consecutivă în care numărul de cazuri s-a dublat în 24 de ore, scrie Agerpres.

Majoritatea acestor cazuri sunt legate de călătorii de peste hotare, cu focare semnificative depistate în rândul studenţilor care vizitează Malta pentru a studia engleza ca limbă străină.

Şcolile de limbi străine vor fi închise temporar de miercuri, a spus Fearne.

Până acum, Malta le cerea numai călătorilor din Marea Britanie să prezinte dovada vaccinării, în timp ce vizitatorii din alte ţări europene pot intra cu un test PCR negativ.

Decizia Maltei a fost criticată, astăzi, de secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clément Beaune. Acesta a spus că noile reglementări contravin regulilor europene.

„Nu o condamn, dar decizia pe care a luat-o Malta este contrară regulilor europene şi cred că trebuie să ne ţinem de cadrul nostru şi să-l aplicăm integral. Acest cadru este cel al paşaportului sanitar european”, a declarat Clément Beaune în emisiunea Grand rendez-vous Europe 1/CNews/Les Echos

„Aş prefera să revină asupra deciziei”, a adăugat oficialul francez.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.