fbpx

Grevă japoneză la unul dintre liceele din Baia Mare

foto: europafm.ro

Grevă japoneză la unul dintre cele mai bune licee din Baia Mare. Lucrările care se realizează la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” afectează actul educațional, anunță Europa FM.

Lucrările de reabilitare la această instituție nu sunt finalizate, iar școlarii spun că s-au săturat ca orarul lor să fie modificat sau să facă ore pe întuneric. Elevii au așteptat ca în noul an școlar cursurile să de deruleze normal să nu mai fie nevoiți să vină la ore pe două schimburi sau să învețe în alte locații, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

„A trebuit să ne terminăm orele de curs chiar și la 8.00 seara, făcând imposibil un plan personal, să ne continuăm activitățile extrașcolare și mai ales pentru cei care stau în afara orașului, navetiștii, a fost o problemă foarte mare”, spune o elevă.

Anul școlar trecut, orele au fost fie de 40 de minute, fie elevii au învatat în alte spații de la universitate, iar orarul lor s-a modificat de peste 13 ori. Unii dintre ei învață și acum în spațiile de la facultate.

„Unii colegi sunt la universitate, fac orele acolo. De la 1 octombrie încep studenții și nu-și vor mai putea desfășura orele acolo”, a spus un alt elev.

Pe de altă parte, marți 10 clase au rămas fără curent electric. Cei de la Inspectoratul Școlar au stat de vorba cu responsabilii primăriei și le-au transmis să grăbească recepția lucrărilor.

„E vorba de un pic de voință și să sperăm că se va rezolva situația. Sunt niște blocaje la partea de recepție, lucrările s-au mișcat destul de încet, acum să sperăm că primăria va înțelege și va face eforturi să deblocheze”, a declarat onspectorul școlar general Mihai Pop pentru Europa FM.

Atât elevii cât și profesorii poartă banderole albe pe mână și au semnat o petiție sperând ca problemele să fie rezolvate în urma protestului. Până în acest moment conducerea colegiului a refuzat să facă declarații, precizează jurnaliștii postului de radio.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.