fbpx

Florin Cîțu: Vom reuși să facem vaccinarea profesorilor într-un timp foarte scurt

Premierul Florin Cîțu a declarat, în această seară, la Digi 24, că se așteaptă ca vaccinarea profesorilor să se desfășoare rapid.

”Am reușit să facem vaccinarea medicilor într-o lună de zile, vom reuși să facem și vaccinarea profesorilor într-un timp foarte scurt”, a spus Câțu. El a precizat că imunizarea cadrelor didactice se va realiza cu ajutorul unor echipe mobile.

Ministerul Educației  a anunțat că a cerut aproape 60.000 de vaccinuri anti-COVID pentru angajații din instituțiile de învățământ.

”Numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta sub 55 de ani este de 44.324, iar numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 55 de ani este de 15.622”, precizează ministerul, în comunicatul citat.

Campania de vaccinare a profesorilor va începe pe 1 martie, a declarat recent, Valeriul Gheorghiță, șeful Comitetului Național de Vaccinare. Gheorghiță a anunțat că angajații din Educație vor fi vaccinați la Casa Corpului Didactic din fiecare județ, cu ajutorul echipelor mobile. 

”Vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ din creșe, grădinițe și cadrele didactice din primar, gimnazial, liceu, universități va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare. Foarte probabil locația în care se va face vaccinarea este în Casa Corpului Didactic din fiecare județ. Vor fi organizate centre de vaccinare în cadrul universităților”.

”Strategia prevede și criteriul epidemiologic care ne permite alocarea cu prioritate a vaccinurilor în județele cu o rată mare față de media națională. Urmează să se stabilească pragul, să definim perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creștere, moment în care se declanșează un mecanism prin care va fi accelerată campania de vaccinare în zonele respective”, a mai spus acesta.

Strategia anunțată de Valeriu Gheorghiță prevede și criteriul epidemiologic care ne permite alocarea cu prioritate a vaccinurilor în județele cu o rată mare față de media națională. Urmează să se stabilească pragul, să definim perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creștere, moment în care se declanșează un mecanism prin care va fi accelerată campania de vaccinare în zonele respective”.

”În ceea ce privește impactul vaccinării în cadrul acestui grup populațional, poate fi observată în ultimele patru săptămâni o scădere substanțială a ratei de incidență a cazurilor de Covid-19 cu peste 87,7%, ceea ce înseamnă beneficii substanțiale în reducerea infecției cu Sars-Cov-2 în rândul lucrătorilor din sistemul medical și social, în condițiile în care au fost păstrate aceleași măsuri de prevenție a răspândirii infecției. Practic, s-a înregistrat o reducere a mediei cazurilor noi săptămânale de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri săptămânal”, a  mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.