fbpx

Gheorghiță: Profesorii vor fi vaccinați la Casa Corpului Didactic. ”Exclus acasă!”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că angajații din Educație vor fi vaccinați la Casa Corpului Didactic din fiecare județ, cu ajutorul echipelor mobile. Gheorghiță a precizat pentru Educație Privată că este ”exclus ca vaccinarea să se facă acasă” pentru aceste categorii de persoane.

La conferința de presă pe care a susținut-o astăzi, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că vaccinarea angajaților din învățământ va începe de la 1 martie.

”Vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ din creșe, grădinițe și cadrele didactice din primar, gimnazial, liceu, universități va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare. Foarte probabil locația în care se va face vaccinarea este în Casa Corpului Didactic din fiecare județ. Vor fi organizate centre de vaccinare în cadrul universităților”.

”Strategia prevede și criteriul epidemiologic care ne permite alocarea cu prioritate a vaccinurilor în județele cu o rată mare față de media națională. Urmează să se stabilească pragul, să definim perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creștere, moment în care se declanșează un mecanism prin care va fi accelerată campania de vaccinare în zonele respective”, a mai spus acesta.

Strategia anunțată de Valeriu Gheorghiță prevede și criteriul epidemiologic care ne permite alocarea cu prioritate a vaccinurilor în județele cu o rată mare față de media națională. Urmează să se stabilească pragul, să definim perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creștere, moment în care se declanșează un mecanism prin care va fi accelerată campania de vaccinare în zonele respective”

”În ceea ce privește impactul vaccinării în cadrul acestui grup populațional, poate fi observată în ultimele patru săptămâni o scădere substanțială a ratei de incidență a cazurilor de Covid-19 cu peste 87,7%, ceea ce înseamnă beneficii substanțiale în reducerea infecției cu Sars-Cov-2 în rândul lucrătorilor din sistemul medical și social, în condițiile în care au fost păstrate aceleași măsuri de prevenție a răspândirii infecției. Practic, s-a înregistrat o reducere a mediei cazurilor noi săptămânale de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri săptămânal”, a  mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *