fbpx

EXCUSIV Maximum 25 de elevi în clasă la pregătitoare, maximum 29 la clasa a cincea

Ministerul Educației va pune în aplicare prevederile Legii educației cu privire la numărul maxim de elevi care pot fi înscriși într-o formațiune de studiu la început de ciclu școlar, inclusiv la clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2022-2023, a declarat secretarul de stat Sorin Ion, în exclusivitate pentru Educație Privată. 

”Cifrele maxime prevăzute în legea educației vor fi respectate la nivelul fiecărei unități de învățământ, inclusiv la nivelul clasei pregătitoare. La fel, la toate clasele de început de ciclu. La liceu, am păstrat cifrele de anul trecut pentru formațiunile de început de ciclu, adică 24, maximum 25

La clasa pregătitoare și la clasa a cincea: cifrele maxime se pot depăși cu maximum 3 locuri. Așadar, la pregătitoare pot fi maximum 25 de elevi într-o clasă, iar la clasa a cincea , maximum 29”, a declarat Sorin Ion.
Metodologia cu privire la înscrierea în clasa pregătitoare urmează să fie publicată în dezbatere publică peste câteva zile, a mai precizat Sorin Ion.
Anul trecut, Ministerul Educației a impus respectarea limitei de elevi la clasa a cincea și la clasa pregătitoare.

La vremea respectivă, într-o intervenție la Europa FM, Sorin Ion a spus că directorii și primăriile trebuie să găsească soluțiile legale pentru punerea în aplicare a legii:

“Una din variante ar fi relocarea acestor clase către alte unități de învățământ care au spațiu excedentar sau către spații identificate de către primărie în clădiri care nu au destinația învățământ. Sunt în țară situații în care se pot achiziționa containere. Atunci când s-a propus planul de școlarizare  legea era în vigoare și se știau aceste cifre. În repetate rânduri am atras atenția, prin inspectoratele școlare, asupra respectării Legii Educației. Nu putem face derogări la nivel de ordin de ministru pentru o lege.”

1 comment

  1. Zombi spune:

    S-a modificat și nr de elevi pt finanțarea per capita?

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.