fbpx

EXCLUSIV Părinții elevilor, chemați să participe la serviciul pe școală, într-o unitate de învățământ din Năvodari

Părinții elevilor de la Școala Gimnazială ”Grigore Moisil” din Năvodari au fost chemați de conducerea unității de învățământ să participe la serviciul pe școală.

Din informațiile Educație Privată, decizia nu a fost aprobată de Consiliul de Administrație al școlii, însă a fost comunicată ca o inițiativă a conducerii unității de învățământ.

Printr-o decizie avizată de directoarea Elena-Ligia Mangri, document obținut de Educație Privată, părinților care vor accepta să se înscrie la serviciul pe școală li se comunică și îndatoririle pe care le vor avea în această activitate:

Persoanele (părintele/reprezentantul legal/tutorele) care participă la efectuarea serviciului pe școală,
alături de personalul de pază și de profesorii de serviciu pe școală, respectă următoarele prevederi:

1. Se prezintă la program cu 15 minute înainte de începerea cursurilor.
2. Poartă ecusoane/însemne distinctive specifice părintelui de serviciu și respectă Regulamentul de Organizare și Funcționare (R.O.F.) al unității școlare.
3. Permit accesul vizitatorilor în școală numai pe timpul pauzelor.
4. Legitimează vizitatorii care intră în unitatea școlară.
5. Colaborează cu personalul de pază și profesorii de serviciu (cu ora sau pe pauze).
6. Îndrumă vizitatorii către obiectivul dorit și supraveghează comportamentul acestora pe durata deplasării prin instituție. Se asigură că vizitatorii au părăsit unitatea școlară la finalul activității
pentru care s-au prezentat/au fost convocați.
7. Supraveghează elevii pe holuri și la intrarea în grupurile sanitare pe durata pauzelor, în vederea respectării Regulamentului de Organizare și Funcționare (R.O.F.) al unității școlare.
8. Aduc la cunoștința profesorului de serviciu (cu ora sau pe pauze, după caz) abaterile disciplinare observate în rândul elevilor.
9. Semnalează conducerii școlii/personalului școlii/profesorilor de serviciu abaterile disciplinare observate în rândul elevilor, prezența persoanelor străine și eventualele evenimente deosebite care pot perturba desfășurarea în siguranță a activității unității de învățământ.

NOTĂ:
Este interzis ca pe durata efectuării serviciului pe școală părintele/reprezentantul legal/tutorele:
– Să fotografieze/să filmeze elevii și/sau personalul școlii;
– Să aplice sancțiuni verbale și/sau fizice elevilor;
– Să utilizeze un limbaj jignitor sau violent la adresa elevilor și/sau la adresa personalului școlii.

Educație Privată a luat legătura cu Școala Gimnazială ”Grigore Moisil” pentru a invita conducerea să explice acest demers, însă, până la ora publicării acestui articol, reprezentanții acesteia nu au fost disponibili. Vom publica punctul de vedere al direcțiunii școlii, imediat ce îl vom primi.

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.