fbpx

”Farfuria sănătoasă”, programul prin care elevii din Făgăraș află cum se pot hrăni corect

foto: făgarasultau.ro

„Farfuria sănătoasă“ este una dintre activitățile organizate în cadrul programului „Săptămâna verde” pentru 500 de elevi din clasele primare de la Colegiul Național „Radu Negru“ din Făgăraș.

Hrana sănătoasă, diminuarea risipei hranei, dar și noțiuni privind ambalaje biodegradabile și regenerabile au fost aduse astfel în atenția elevilor de către dascălii unității de învățământ, împreună cu bucătarii unui restaurant din municipiu și elevi ai Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”.

„Am desfășurat această activitate împreună cu Daniela Graura și echipa dumneaei și o parte dintre învățătoare. Ne bucurăm că suntem parte din acest proiect, care este unul de o importanță mare, pentru că se transmit informații necesare. De asemenea, dorim să nu se termine aici, și în continuare să avem parte de astfel de activități, pentru ca micuții să se bucure, pentru că atunci ne bucurăm și noi. În cadrul acestor activități sunt în jur de 500 de copii din ciclul primar, care sunt încântați de „farfuria sănătoasă“, așa cum o numim noi“, a declarat Ronela Holhoș, învățător la clasa întâi la Colegiul Național „Radu Negru“, pentru Făgărașul Tău.

Momentul mult așteptat a fost gustarea sănătoasă. Micuții au servit cremă de brânză îmbogățită cu fructe proaspete și stafide sau cremă de brânză cu legume proaspete.

„În Săptămâna verde, pentru că vremea afară e neprietenoasă, ne-am gândit la ceva activități în interior. Asta împreună cu doamnele învățătoare, dar și cu echipa noastră, care e una serioasă. Sigur că subiectul principal este mediul, însă noi am gândit cumva trei componente, precum cele legate de diminuarea consumabilelor și folosirea celor biodegradabile, reciclabile. Am câștigat, pe scurt, o serie de noțiuni și am înțeles sensul acestora. Alimentația  sănătoasă e un alt subiect care ne place nouă și care justifică prezența noastră aici și cel de-al treilea  e pur și simplu cum să ne împrietenim cu mediul, ce nu trebuie să facem și mai ales cum să nu acționăm într-un fel dăunător acestuia“, a spus chef  Daniela Graura pentru Făgărașul Tău.

Recomandările Danielei Graura le puteți citi și pe Educație Privată în rubrica „Pachețelul cu răvaș”.

Pacheţelul cu răvaș. Hrană sănătoasă și dragoste pentru copilul tău

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.