fbpx

Chef Elena Daniela GRAURA, sfat pentru părinți: Când vorbiți despre hrană cu copiii, folosiți cuvinte încântătoare

Chef Elena Daniela Graura, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în gastronomie din România și păstrătoare de rost gastronomic, prezintă, în cadrul campaniei ”Pachețelul cu răvaș”, o serie de rețete recomandate părinților, dar și sfaturi despre cum să abordeze relația copiilor cu mâncarea.

Cred că unul dintre subiecte este diversificarea. Aceasta poate fi obținută dacă faceți lucruri împreună cu copiii voștri. dacă pregătiți pachețelul împreună cu ei, dacă aveți un dialog despre ingrediente, dacă aceștia vor exersa gustul fiecărui ingredient pe care aveți intenția să îl puneți în pachețelul de la școală. 

Un alt aspect ar fi cel legat de folosirea unor cuvinte, care să fie cuceritoare, despre hrană. Atunci când vorbiți despre hrană, trebuie să folosiți cuvinte precum ”delicios”, ”savuros”, ”gustos”. Sunt cuvinte încântătoare, care cu siguranță în încurajează să guste chiar ingrediente pe care poate, până la acel moment, ei le-au respins”, spune chef Elena Daniela Graura.

Iată și prima propunere pentru Pachețelul cu Răvaș:

Rețeta scrisă, cu toate detaliile:

Ingrediente
200 g făină
3 ouă
80ml ulei( 4 linguri)
100ml lapte
150g șuncă/prosciutto cotto/mușchi file(felii/batonașe subțiri/cubulețe)
100g ementaler/gouda (cubulețe)
100g măsline verzi (tocate)
Verdeață tocată sau plante aromatice – uscate
1 praf de copt
Sare și piper 

 


PREPARARE

Nu este deloc complicată prepararea, ingredientele uscate se amestecă, cele lichide/fluide de asemenea apoi se amestecă împreună, până la omogenizare. Celelalte ingrediente se încoporează rând pe rând. Dacă vreun ingredient este umed, poate fi trecut printr-un praf de făină. Amestecul final se răstoarnă într-o tavă medie dreptunghiulară sau într-o formă rotundă tapetată cu puțin unt și făină.
Temperatura de coacere este cea a pandișpanurilor, binecunoscută, 180 grade, timp de 35  min. Este de dorit să-l scoatem din tavă și să-l păstrăm la temperatura camerei.
Menținerea în tavă conduce la o post coacere iar răcirea bruscă la o creștere nedorită a densității.

La final, iată și ”răvașul” transmis de Elena Daniela GRAURA:

Susțin echilibrul și diversificarea păstrând gustul natural și metodele de preparare neagresive, adaug aici și importanța momentului mesei/tipul mesei și combinațiile compatibile.
Cred că acestea sunt caracteristicile alimentației inteligențe sănătoase .

Nu uitați, calitatea ingredientelor și intervenția redusă asupra lor aduc cu ea mari beneficii.

Elena Daniela GRAURA


Seria de articole ”Pachețelul cu răvaș” este susținută de ALINAN DIGESTIE UȘOARĂ  de la FITERMAN PHARMA.


Citește și 

Cum să integrezi peștele în pachețelul pentru școală al copilului tău

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.