fbpx

Pacheţelul cu răvaș. Hrană sănătoasă și dragoste pentru copilul tău

ID 35953994 © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

Campania ”Pachețelul cu răvaș” își propune să vă ofere idei de hrană sănătoasă, perfectă pentru a fi transportată și consumată în pauza de masă de la grădiniță sau la școală. Însă mai este ceva. Fiecare masă pe care o pregătim pentru copilul nostru este și o declarație de dragoste.

Câteva rânduri scrise în fiecare zi (sau ocazional, dacă nu ai timp), îi pot transmite copilului nu doar că îl iubim, ci și că suntem alături de el chiar și când nu suntem în imediata apropiere. Îl pot asigura că știm ce fel de zi urmează să aibă, mai ales dacă urmează un test sau un alt gen de examinare și, în cele din urmă, îi pot face întreaga zi mai frumoasă.

Pentru început, îți oferim câteva sfaturi generale despre cum ar trebui să gândești pachețelul pentru școală. La final, un răvaș scris de un tată pentru fiica sa, din care ai putea să te inspiri. Iar dacă ai propriile răvașe scrise pentru copilul tău, ne-am bucura tare mult să le vedem. Le așteptăm la adresa [email protected].


Sfaturi pentru un pachețel de școală gustos și sănătos:

→ Includeți în pachețel cât mai multe grupe de alimente. Cele 5 grupe de alimente sunt: cereale integrale, fructe, legume, carne (și alternativele pentru vegetarieni), lactate. Încercați să includeți o porție din fiecare grupă de alimente.

→ Încercați să variați cât mai des tipurile de pâine. Puteți folosi, de exemplu, pită, covrigi, chifle din făină integrală. O idee foarte bună este să păstrați o selecție mică de diferite tipuri de pâine în congelator, astfel încât să aveți o varietate de opțiuni.

→ Implicați și copilul în deciziile legate de pachețel și chiar în pregătirea acestuia.

→ Copiii mai mici pot ajuta la alegerea iaurtului, în timp ce copiii mai mari își pot face propriile sandvișuri. În acest fel, își vor simți respectate preferințele și există mai multe șanse de a mânca toată gustarea cu plăcere.


Încercați ideile noi în weekend. Copiii au adesea nevoie să vadă și să guste alimentele noi de mai multe ori înainte de a le accepta, așa că încercați-le mai întâi acasă.

Adăugați întotdeauna legume. Roșiile cherry, bețișoarele de morcov sau feliile de ardei gras îi oferă copilului nu doar vitamine și minerale, ci și un aspect mai interesant și colorat al pachețelului.

Seria de articole ”Pachețelul cu răvaș” este susținută de ALINAN DIGESTIE UȘOARĂ  de la FITERMAN PHARMA.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-images-healthy-school-lunch-mother-giving-morning-image35953994

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.