fbpx

Dr. Mihai Craiu: Un semn de urgență majoră la copii, pe care trebuie să îl știe toți părinții

Sursă foto: viatamedicala.ro

Dr. Mihai Craiu, medic pediatru, prezintă, pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii, un semn care poate indica o urgență majoră la copii, despre care afirmă că ar trebui să fie cunoscut de toți părinții.

Medicul spune că acest semn poate sugera afecțiuni precum meningita sau septicemia.

Textul postat de dr. Mihai Craiu, integral:

Un semn pe care ar trebui să il știe toți părinții!
Acum în România sunt pline camerele de gardă de la toate spitalele de copii. Telefonul sună la ambulanță continuu. Medicii de familie răspund unui număr mult mai mare de apeluri decât de obicei. Poate și pentru că am obosit, cu toții, să respectăm reguli stricte iar „relaxarea” a fost făcută prea abrupt…
În acest context, în care febră au foarte mulți copii, TREBUIE să cunoașteți un semn ce reprezintă o mare urgență.

Când un copil are febră si apar pe corpul lui mici pete (de culoare roșie sau vișinie) care NU dispar atunci când apăsăm cu un pahar de sticlă pe ele, ar putea fi grav. Foarte grav… de obicei meningită sau septicemie:

https://www.under5s.co.nz/shop/Hot+Topics+Articles/Health+%26+Wellbeing/Babies/Meningitis+in+babies+and+toddlers.html

Dacă un copil febril face brusc o erupție pe piele este un motiv serios ca să vă sfătuiți imediat cu medicul dvs. Dacă există și durere intensă de cap, vărsături „în jet”, fără motiv, dacă este deranjat de lumină copilul dvs sau dacă ii bombează fontanela (partea moale de lângă creștetul capului la sugari) atunci trebuie să sunați la 112. Sau să mergeți imediat la spital.

Testul paharului poate face diferența dintre viață și moarte, în unele cazuri grave. Nu numai la copil…
Febră fac toți copiii mici când răcesc. Erupție au puțini iar erupție care NU dispare la testul paharului au foarte puțini. Aceștia trebuie să ajungă imediat la medic – 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.