fbpx

Doi dintre medicii de la lnstitutul „Marius Nasta” acuzați de corupție sunt și profesori la UMF ”Carol Davila”

Sursă foto: umfcd.ro

Cristian Paleru și Cornel Petreanu, doi dintre medicii de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” acuzați de corupție, sunt și profesori la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”.

Tribunalul Bucureşti a dispus astăzi arestarea preventivă a medicului Cristian Paleru, acuzat că primea mită de la pacienţi, anunță AGERPRES.

 Cornel Petreanu aşteaptă decizia instanţei.

Cei doi medici sunt specializaţi în chirurgie toracică.

Alţi şase medici de la „Marius Nasta” au fost plasaţi sub control judiciar, urmând să fie cercetaţi în stare de libertate.

Procurorii au deschis două dosare penale, în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea de infracţiuni de corupţie de către medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu constând în efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirurgicale.

Anchetatorii au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile deţinute de medici, dar şi pe sumele deţinute de aceştia în conturi bancare, în vederea confiscării speciale şi a confiscării extinse, deoarece, în urma efectuării investigaţiilor financiare, au rezultat diferenţe semnificative între veniturile licite şi bunurile dobândite în ultimii 5 ani.

Valoarea sumelor şi bunurilor indisponibilizate de procurori se ridică la peste 800.000 de euro. 

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că datoria sa „esenţială” este să transmită atunci când este cazul „orice suspiciune de faptă penală” către organele de cercetare.

„Echipa din Institutul ‘Marius Nasta’ se delimitează de un astfel de comportament. În aceste zile şi cu aceste evenimente, încrederea pacienţilor în medici este grav afectată. Pe lângă cei şase medici care sunt sub atenţia organelor penale, în ‘Marius Nasta’ sunt alţi 94 de medici care îşi desfăşoară activitatea într-un mod care nu cred şi sper că nu mai lasă loc de alte fapte de natură penală. Sunt extrem de tristă că astfel de evenimente se întâmplă, însă cred că datoria mea esenţială este să transmit, atunci când este cazul, orice suspiciune de faptă penală către organele de cercetare, pentru că avem datoria să creştem încrederea pacienţilor în noi, medicii, şi nu putem face asta decât delimitându-ne faţă de persoanele care nu au un comportament adecvat”, a afirmat Mahler.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.