fbpx

Elevii din tot județul Brașov sunt privați de corn și lapte, din cauza primăriilor

Elevii din tot județul Brașov sunt privați de corn și lapte, oferite prin program guvernamental, din cauza primăriilor. Produsele vor ajunge în școli cu o întârziere de cel puțin două luni și numai dacă nu vor fi întâmpinate probleme la achiziționare.

Procedurile birocratice sunt de vină, pentru că fiecare localitate trebuia să emită hotărâri de Consiliu Local prin să-și dea acordul ca administrația județeană să lanseze licitația pentru achiziție la comun, spun autoritățile județene.

„Am început procedură de achiziție pentru programul cornu și laptele. A fost o procedură destul de dificilă să primim răspunsul de la cele 58 de localități din județ care să ne spună dacă doresc să organizeze în regie proprie acest program sau doresc să facă prin intermediul Consiliul Județean, pentru că fiecare localitate ar trebui să treacă prin Consiliul Local propriu această decizie. În acest moment am centralizat toată informația din 58 de localități, una e vorba de municipiul Brașov, desigur, dorește să facă asta în regie proprie”, a declarat vicepreședintele CJ Brașov, Ciprian Sterpu, pentru Radio România Brașov.

Autoritățile județene speră ca în două luni să fie implementat programul, dar doar dacă nu vor exista contestații la procedura de licitație, a precizat Ciprian Sterpu.

Chiar dacă și-a exprimat intenția de a derula programul în regie proprie, municipiul Brașov depinde la rândul său de administrația județeană.

„Așteptăm documentele de la Consiliul județean privind aprobarea pentru municipiul Brașov să desfășoare singur acest program, precum și alocarea bugetară și ordinul prefectului pentru comisia care va implementa acest program la nivelul județului Brașov, după care vom demara procedurile de achiziție pentru produsele care vor fi distribuite în cadrul acestui program”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, pentru Radio România Brașov.

În anul școlar precedent, din cauze birocratice la nivel național, administrația municipiului Brașov a furnizat copiilor produsele alimentare după 4 luni de la începerea cursurilor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.