fbpx

Doi copii din Piatra Neamț, premiați de Poliție pentru că au ajutat la o intervenție

Doi copii în vârstă de 13 și 15 ani, ambii din Piatra Neamț, au fost premiați, marți, de polițiștii din cadrul IPJ Neamț pentru spiritul civic de care au dat dovadă în soluționarea unui caz în care viața a două persoane se afla în pericol, informează instituția, într-un comunicat de presă.

Sprijinul respectiv a fost acordat de copii pe 22 mai, când polițiștii au fost sesizați că un apartament al unui bloc din Piatră-Neamț este inundat, iar în interior se află o femeie în vârstă de 39 de ani, care s-a baricadat împreună cu fiul sau, de 7 ani.

„Încercând să aibă o imagine completă a situației existente în imobil, polițiștii au apelat la sprijinul locuitorilor din zona respectivă, cei doi frați fiind cei care au venit în ajutorul polițiștilor, oferind detalii care au dus la salvarea celor două persoane. Astăzi, 1 iunie, de Ziua Copiilor, cei doi au fost invitații de onoare ai polițiștilor, care i-au întâmpinat pe treptele IPJ Neamț. Totodată, aceștia au primit diplome și medalii de onoare, fiind felicitați de conducerea IPJ Neamț, pentru implicarea activă în intervenția salvatoare a celor două persoane”, afirmă IPJ, în comunicatul de presă.

Copiii și-au petrecut ziua împreună cu polițiștii, fiind inițiați în tainele acestei meserii chiar de oamenii legii cărora le-au acordat sprijin.

Pe 22 mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi cu privire la faptul că un apartament este inundat, iar proprietarul refuză să deschidă uşa. În plus, vecinii le-au spus poliţiştilor că în interior se află o femeie cu suferinţă psihică şi un copil. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, dar a fost solicitat şi sprijinul negociatorilor şi al luptătorilor SAS. Aceştia au încercat să ia legătura cu femeia, dar nu au reuşit, aşa că au decis să spargă uşa apartamentului.

Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate, iar copilul a fost lăsat în grija bunicului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.