fbpx

Director de liceu, după simularea de BAC: Să folosim timpul cât mai eficient pentru a-i motiva să înveţe

Sursă foto: Freepik

Directoarea Liceului de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, Adina Romanescu, afirmă că, după simularea de BAC, elevii au nevoie ca timpul rămas până la examen să fie folosit cât mai eficient.

 

„Avem elevi cu o inteligenţă ridicată, care se bazează mult că vor recupera în timp scurt, dar nu pot fi implementate reţete universale în învăţare. Sunt discipline la care este aproape imposibil să obţii rezultate foarte bune, dacă nu ai un ritm constant. Ştim că elevii şi profesorii din LIIS şi-ar dori o altă abordare în evaluarea competenţelor, dar analiza politicilor educaţionale ar fi trebuit să o facem cu mult timp înainte. Acum trebuie să folosim timpul cât mai eficient pentru a-i motiva să înveţe. Se impune de mult timp reforma curriculară, aceasta trebuie să preceadă schimbarea paradigmei evaluărilor naţionale”, a declarat Adina Romanescu pentru Ziarul de Iași.

Ratele de promovare sunt peste 60% la toate probele, dar mai mici decât anul trecut.

Potrivit rapoartelor statistice furnizate de platforma informatică utilizată la simulare, se înregistrează următoarea situație pe probe și tranșe de note:

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Profesorii care predau disciplinele la care s-au susținut probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum și, începând cu 20 martie, la borderourile de evaluare corespunzătoare. Conducerile unităților de învățământ vor pune la dispoziția cadrelor didactice borderourile de evaluare transmise de la nivelul Ministerului Educației prin inspectoratele școlare, pentru a fi folosite în procesul de vizualizare a lucrărilor de către elevi/părinți.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.