fbpx

Deca: Toate sumele solicitate pentru burse au fost virate, conform Ministerului Finanțelor

Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat, astăzi, că, potrivit informațiilor pe care le-a primit de la Ministerul Finanțelor, toate sumele solicitate pentru bursele elevilor au fost virate.

” Din informațiile pe care le-am primit de la Ministerul Finanțelor, toate sumele solicitate au fost virate. Ministerul Finanțelor ne-a transmis situația cu execuția bugetară și cu sumele alocate la nivelul trezoreriilor locale, spunându-ne că toate solicitările primite au fost onorate; trebuiau să fie și realizate”, a declarat Deca, într-o conferință de presă.

”Întârzierile s-au datorat, așa cum spuneam, evaluării nevoii și a dosarelor eligibile și suprapunerii cu alte operațiuni care se întâmplă în același timp la începutul anului școlar, fie că vorbim despre diferențele salariale pentru profesori, de tichete sociale și de alte activități care se întâmplă la începutul anului, a explicat ministrul.

”Miercurea aceasta am convocat în regim de videoconferinţă toţi inspectorii generali şi contabilii-şefi tocmai pentru a analiza situaţia plăţii burselor. Întârzierile apărute, acolo unde au apărut, au fost cauzate fie de volumul foarte mare de dosare înscrise pentru verificarea eligibilităţii, fie de data organizării şedinţelor  pentru buget ale consiliilor locale”, a mai spus Ligia Deca. 

Într-un comunicat publicat pe 26 octombrie, Ministerul Educației informa: ”Cu privire la execuția bugetară la nivelul UAT-urilor, Ministerul Educației a luat legătura cu Ministerul Finanțelor, care a transmis o situație actualizată. Ca urmare a analizei datelor puse la dispoziție de Ministerul Finanțelor, banii necesari plății burselor au fost alocați din sumele defalcate de TVA și au fost virați în conturile trezoreriilor locale, fiind puși la dispoziția unităților administrativ-teritoriale, pentru retragerea sumelor necesare, în baza unei cereri. În conformitate cu HG 1138/14.09.2022 (Art1., alin 2): „Bursele se asigură din bugetele locale ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație.”

bursele elevilor

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.