fbpx

Dați-vă jos de pe Educație, măi!

de Dragoș Cojocea jos

Motto: …o satiră vehementă la adresa unei societăți meschine…       

Suntem în 2021. Apocalipsa nu a mai venit. Mă duc la școală. Îmi doresc mult să merg la școală, deși tata mă ceartă mereu, că fotbal nu știu să joc, manele nu știu să cant, că o să mă duc ca toți proștii la facultate și o să-l fac de râs în bloc. Nu știu cât mai rezist, dar fac tot ce-i posibil.

La prima oră nu mă duc. Avem educație sexsuală. Auzi tu, ce mă învață ei pe mine!… Nu destul că i-au dat gagică-mii’ rigevidoanele alea, prevenție cică, de mi-a fost rău de la ele!… Mă duc la biologie. E mișto tare profu’. Suplinește și la țară, și ne aduce vin curat, de butuc. A luat 5,25 la titularizare și, pentru că a luat primul, l-au lăsat să suplinească în două locuri. Se zice că dacă moare nepotul fostului inspector, îi dau lui postul.

Stau și la mate. Nu e cine știe ce profa, dar e piesă. Sâmbătă dansează la niște cluburi. Zice că dacă învățăm bine la ea, o să putem socoti cum trebuie banii de pe sparanghel și putem să venim să o vedem la club. E combinată cu proful’ de sport care vinde haine de firmă din portbagaj. Din alea furate de afară, făcute la Bragadiru.

La pauză sunt chemat la director. I-am zis femeii de serviciu că școala este gratuită, dar doar pentru stat, și obligatorie, dar doar pentru părinți. M-a sifonat! Sper să nu mă dea afară, că trebuie să plătesc fondul clasei. Diriga a zis obligatoriu până joi, că vineri pleacă la concert la Fuego, și să nu zicem nimic că cică e ilegal. Oricum, nu e cine știe ce: 500 lei pe lună, dar luna asta pică în martie și dăm 800.

Ieri am fost cu profu’ de muzică să facem curriculum.extrașcolar. Își construiește o casă la Pipera și ne-a luat salahori. Ne-a dat și o sticlă de sigle malt. E tare profu’ de muzică. Cântă cu Vali Vijelie.

Mâine nu avem voie la școală, că e atac maziv de Covid. Ținem orele la Kaufland că nu pune piciorul covidu’ acolo! Avem teza la română din clasici. Sper să ne de ceva din Dana Budeanu, sau monologurile Vulpiței din oglindă…”iezact”  cum zicea ea…o satiră vehementă la adresa unei societăți meschine!… Vedeți, de-aia vreau să merg la școală!…

1 comment

  1. George spune:

    Tareeee

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *