fbpx

Daniel Funeriu: Este o mare prostie să vă dați copiii la „facultăți de citit ziare”

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, le transmite părinților că nu ar trebui să „își dea copiii” la ceea ce el numește „facultăți de citit ziare”. 

Ca exemplu pentru respectiva categorie, Funeriu menționează facultățile de științe politice.

„Este o mare prostie să vă dați copiii la ceea ce eu numesc „facultăți de citit ziare”, de exemplu la licență de științe police, de unde vor ieși experți în nimic. Să facă o licență în domenii fundamentale: mate, fizică, chimie, biologie, istorie, filosofie, etc și, dacă, după ce au o bază solidă și discernământ mai dezvoltat, vor să facă științe politice (mă rog, e de dezbătut dacă sunt științe sau părerologie) la master, să facă! Da, am cunoscut mulți oameni care au făcut „științe politice” și care sunt brilianți, dar nu sunt brilianți grație acelor studii, ci grație fundamentalului pe care l-au dobândit pe lângă acele studii (hai, să aud acum heităreală!)”, transmite fostul ministru.

El afirmă, de asemenea, că „universitățile sunt din ce în ce mai poluate de ideologia stângii extreme, intens încurajată de sistemul putinist, care dinamitează societatea occidentală. Orice ideologizare a universităților este toxică, acum ele sunt cuprinse de ideologia stângii extreme, într-atât încât începe să fie o prostie monumentală să-ți dai copilul la universități din străinătate înainte reputate. Riscați să vă vedeți copilul azi briliant transformat în scurt timp într-un zombie militant ideologizat. O să plângeți văzând transformarea.”

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.