fbpx

Danemarca renunță la sacrificarea celor 15 milioane de nurci, care ar răspândi o mutație SARS-CoV-2

Foto; @aprilroach28m Twitter

Membrii Parlamentului din Danemarca refuză să susțină uciderea a milioane de nurci după suspiciunile apărute legate de riscul apariției unor boli și amenințarea adusă locurilor de muncă, relatează The Guardian, citat de Digi 24.

Potrivit sursei citate, guvernul danez a renunțat astfel la încercarea de a adopta de urgență o nouă lege care să permită sacrificarea nurcilor din toată țara. Marea Britanie a interzis accesul cetățenilor danezi pe teritoriul ei de teama răspândiriii acestei mutații care acum nu mai este susținută de dovezi științifice credibile. 

În urmă cu o săptămână, autoritățile din Danemarca anunțau că au decis să sacrifice 15 milioane de nurci pentru a opri o mutație a noului coronavirus, care se răspândește și la oameni.
Mutația a fost deja găsită la aproape 20 de persoane din Danemarca. Potrivit NBC News, sacrificarea ar putea costa sute de milioane de dolari.
Primul ministru al Danemarcei a declarat miercuri că guvernul vrea să elimine toate nurcile din fermele daneze, pentru a reduce la minimum riscul ca acestea să retransmită noul coronavirus la oameni.

Mette Frederiksen a declarat că un raport al unei agenții guvernamentale care analizează răspândirea coronavirusului în Danemarca a arătat o mutație a virusului găsită la 12 persoane din nordul țării care au fost infectate de nurci. Ministrul Sănătății, Magnus Heunicke, a declarat că jumătate din 783 de cazuri umane de COVID-19 din nordul Danemarcei „sunt legate” de nurci.

„Este foarte, foarte grav”, a spus Frederiksen. „Astfel, virusul mutant la nurci poate avea consecințe devastatoare la nivel mondial”.

Prim-ministrul Mette Frederiksen a declarat că decizia a fost luată cu o “inimă grea”, dar este necesară pe baza recomandării autorităților de sănătate.
“Virusul asuferit o mutație la nurcă și s-a răspândit la oameni”, a spus Frederiksen.
Statens Serum Institut, autoritatea daneză cu sediul la Copenhaga, care se ocupă de bolile infecțioase, a găsit cinci cazuri de virus în fermele de nurcă și 12 exemple la oameni care au prezentat o sensibilitate redusă la anticorpi. Permiterea răspândirii virusului ar putea limita eficiența viitoarelor vaccinuri.
“Avem o mare responsabilitate față de propria populație, dar cu mutația care a fost găsită acum, avem o responsabilitate și mai mare și pentru restul lumii”, a spus Frederiksen.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.