fbpx

Cum poți prelua controlul corpului tău, prin alimentație și mișcare

Dormim prost și ne trezim lipsiți de energie, mâncăm mereu pe fugă, în fața laptopului sau cu telefonul în mână, ne propunem să facem mișcare, dar nici asta nu prea ne reușește pentru că întotdeauna apare “altceva” care ne dă programul peste cap. Nu suntem “cea mai bună versiune a noastră”, cum tot suntem îndemnați să devenim. Așa că, din când în când, spunem “Gata. De luni merg la sală și țin musai dieta despre care am tot citit”. Deschidem o paranteză pe care, după puțin timp, o închidem și revenim la ceea ce știm cel mai bine să facem: să “alergăm” și să ne facem planuri.

Stil de viață sănătos nu înseamnă însă să încercăm tot felul de diete în trend în speranța că o vom descoperi pe cea care ne va ajuta să dăm jos kilogramele acumulate, în aceeași măsură în care nu înseamnă nici “să tragem de fiare” visând la un corp “de revistă”. 

Stil de viață sănătos înseamnă să ne construim un program echilibrat de mese, să găsim tipul de exerciții fizice care ni se potrivesc chiar dacă nu sunt în trend, să ne facem un ritual de somn care să ne ajute să ne odihnim, să strecurăm în programul nostru încărcat activități care ne plac și ne relaxează și să petrecem timp cu prietenii și familia. Toate acestea contribuie la starea noastră de bine și ne ajută să ne menținem sănătoși. Pentru că sănătos, așa cum ne învață și Organizația Mondială a Sănătății, nu înseamnă doar să nu suferim de diverse afecțiuni, ci să fim bine atât din punct de vedere fizic, cât și psihic și social.

Mișcarea – mai mult decât o metodă de a da jos kilogramele în plus

Este important să privim activitățile fizice ca pe o formă de relaxare, de evadare din cotidian, nu ca pe o sarcină de dus la bun sfârșit pentru a ne atinge anumite obiective. Activitățile fizice ne pot echilibra viața, ne ajută să gestionăm mai bine stresul și problemele de zi cu zi și să ne menținem într-o formă fizică bună. De aceea ar trebui să descoperim ce anume ne face plăcere și apoi să adoptăm un program pe care să-l respectăm.


Pidago SLIM este un supliment alimentar recomandat începând cu 16 ani, format dintr-un complex de ingrediente ce acționează prin reglarea metabolismului macronutrienților, în special metabolismul lipidic și glucidic, pentru menținerea unei greutăți corporale normale.


Iată trei dintre cele mai benefice activități fizice, indiferent de vârstă:

Mersul pe jos – Una dintre cele mai simple activități fizice, dar și printre cele mai benefice și eficiente forme de mișcare. Mersul pe jos regulat arde caloriile și ne ajută să slăbim sau să menținem o greutate corporală optimă și sporește capacitatea cardiacă și pulmonară. De asemenea, reduce stresul, îmbunătățește memoria și starea de spirit. 

Înotul – Fie că vorbim despre înot sportiv ori exerciții aerobice în apă, înotul oferă numeroase beneficii în ceea ce privește menținerea unui corp sănătos. Acesta ne ajută să ardem rapid caloriile și să ne tonifiem musculatura și, în plus, reduce stresul și stimulează buna dispoziție.

‍Exerciții pentru întărirea musculaturii – Exercițiile de ridicare a greutăților ușoare ajută la menținerea unor mușchi puternici și tonifiați. Trebuie reținut că, pentru a avea mușchi puternici și tonifiați, nu este nevoie neapărat de antrenamente intense. Este recomandat să ne antrenăm constant cu greutăți ușoare. 

Alimentația – mai mult decât o dietă în trend

Este indicat să nu sărim peste nicio masă principală și să avem în vedere un plan ce include 3 mese principale și 2 gustări la interval de 2-3 ore. În plus, se recomandă un consum suficient de lichide începând de dimineața, deoarece o hidratare adecvată reduce oboseala și ne ajută să avem o digestie optimă și să ne concentrăm mai bine.

Somnul – aliatul unui organism sănătos

Chiar dacă ziua este în creștere și tindem să reducem din orele alocate pentru somn, primăvara este cel mai important să dormim cel puțin 6-7 ore pe noapte. Astenia slăbește organismul și astfel resimțim o oboseală accentuată care ne afectează atât fizic, cât și psihic. Pentru un somn odihnitor este recomandat să ne culcăm în jur de ora 22.00 și să nu mai consumăm mese consistente după ora 19.00.

Timp pentru încărcat bateriile

Uneori cădem pradă muncii și vieții cotidiene și uităm să facem ceea ce ne face plăcere. Este important să nu neglijăm dorințele proprii și din când în când să ne mai facem și pe plac. Astenia de primăvară poate provoca stări de anxietate, tristețe, indispoziție și irascibilitate, așa că activitățile relaxante și distractive sunt recomandate în această perioadă. Astfel de activități pot începe de la exerciții de respirație, o simplă plimbare sau vizionarea serialului/filmului preferat și pot ajunge până la o zi petrecută la spa sau o mini-vacanță de weekend. Fiecare dintre noi are nevoi diferite și este important să nu neglijăm ceea ce ne binedispune.

Articol susținut de Fiterman Pharma.

 

 


Citește și:

Simona Tivadar: „Alimentația noastră și a copiilor pendulează între isterie și abandon“

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.